dinsdag 29 december 2020

Zelf gordijnen stomen

Met gratis zeker meten verzekering bestel je maatwerk gordijnen zonder risico. Bestel online of boek onze service! De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Of bezoek één van onze winkels.


Design, Direct Van De Makers.

Om je gordijnen mooi te houden, moeten ze regelmatig onderhouden worden. Afhankelijk van het type gordijn kun je het zelf wassen, of moet het door de stomerij gereinigd worden. Wanneer je je gordijnen verkeerd behandelt, kunnen garens krimpen, kleuren verbleken of naden onherstelbaar vervormen. Met de geïntegreerde pluizenverwijderaar verwijder je moeiteloos haren en pluisjes van kledingsstukken. Vouwen in gordijnen en kledingstukken verdwijnen snel en eenvoudig zonder strijkplank.


Ook met geurtjes wordt korte metten gemaakt. De gordijnen zijn vaak te groot voor de wasmachine of komen er erg gekreukt uit. Daarbij is het stomen van de gordijnen de meest veilige manier om gordijnen te reinigen.

Alle gordijnen kunnen namelijk wel gestoomd worden, maar niet alle gordijnen kunnen gewassen worden. Een verkeerde behandeling kan het gordijn volledig ruïneren. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van uiteenlopende gordijnstoffen. Per geval bekijken we wat voor behandeling de gordijnstof nodig heeft.


Als wij uw gordijnen stomen zal uw woning weer een verzorgde indruk maken. Wie ooit wel eens zelf gordijnen heeft gewassen weet dat dit een lastige klus kan zijn. De eerste vraag is of het allemaal in de wasmachine past. Daarnaast is lang niet elke type gordijn geschikt voor de wasmachine. Het komt ook regelmatig voor dat gordijnen na het wassen niet meer zo mooi voor je ramen hangen als eerst.


U vindt op deze pagina antwoorden op vragen met betrekking tot het stomen van uw gordijnen. Gordijnen stomen : veelgestelde vragen. De vragen zijn onderverdeeld in onderstaande categorieën.


Hoe worden de gordijnen gereinigd? Dit is ook een tip voor je leren of suede kleding die je in principe alleen maar kunt laten stomen. Het is sowieso niet aan te raden om kleding te vaak te stomen. Bovendien worden de stoffen minder mooi door te veel wassen en stomen.


Extra tips om de kwaliteit van jouw gordijnen te behouden 1. Om ervoor te zorgen dat gordijnen de juiste plooi vinden, is het belangrijk om ze eerst goed uit te laten hangen na het schoonmaken.

Dit heeft vaak even tijd nodig en het is hierbij belangrijk dat de gordijnen niet gaan schuren langs muren, plafonds of vensterbanken. Het gordijn stomen is dan een hele uitkomst. Vooral als u het gewoon bij u thuis laat doen door ons. Een gordijn stomen , hoe werkt dat? Vraag uw Gratis Kleurstalen aan.


Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist. Stomen is overigens ook de veiligste manier om gordijnen te reinigen. Risico’s bij het zelf wassen van jouw gordijnen.


Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw gordijnen te wassen dan brengt dat een aantal risico’s met zich mee. Kleine en eenvoudige vitrage of gordijnen kunt u veelal zonder problemen thuis wassen. Toch dient u hiermee op te passen, een verkeerde behandeling kan uw gordijn volledig ruïneren.


Stap 1: gordijnen wassen – eerst uitkloppen. Helaas is het wel nodig, want gordijnen zijn vaak een bron van stof. Voordat we beginnen met het wassen van de gordijnen – haal de gordijnen eerst (voorzichtig) van de rails. Als gordijnen , in-betweens of vitrages volgens de wasvoorschriften die bij de gordijnen horen zelf gewassen mogen worden dan is het toch nog oppassen geblazen. Verwijder altijd voor het wassen alle haken, loodjes, trekstangen of andere metalen voorwerpen.


Ze moeten zelf toch ook iets aan de kleding ed hangen om te weten welk kledingstuk van wie is lijkt me. Bij ons kun je heren-, dames- en regenkleding, mantels en jassen en woontextiel laten stomen. Ook voor kleine kledingreparaties kun je bij ons terecht.


Lever je stoomgoed in bij het stomerijmeubel (zelfbediening). De overige gordijnen en vitrages kun je thuis wassen. Vouw per gordijn of vitrage de bovenrand met haken bij.


Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts