vrijdag 15 november 2019

Steigerhout olie of beits

Kwaliteit voor de laagste prijs! Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Steigerhoutbeits op beslist.

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft. Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie , omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn. Heb je geen plek in de schuur of garage kun je het beste het steigerhout beitsen of houtolie op aanbrengen. Je kunt tegenwoordig ook dekkende beits kopen waardoor je het karakter in het hout, net als bij verf minder of niet ziet.


Het behandelen van steigerhouten tuinmeubelen met olie is heel belangrijk. Dit komt omdat steigerhout erg zacht hout is en het kan snel verkleuren. Deze planken komen vaak direct van de bouwplaats waar ze daadwerkelijk op de steigers zijn gebruikt.

Met steigerhout beitsen kunt u alle kanten op. Om de levensduur te verlengen kunt u steigerhouten meubelen het beste behandelen met een beits speciaal voor steigerhout. De steigerhout beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) en (regen) water niet in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt. Zowel onbehandeld als geïmpregneerd steigerhout kunt u direct (zonder grondlaag of impregneermiddel) afwerken met de voorgestelde olie , beits en verf van Jotun.


Ontvetten en schuren is wel nodig voor een goed resultaat. Olie voor steigerhout Voor het behandelen van steigerhout met olie gebruikt u Jotun Treolje V. Voor binnenshuis en voor buitenshuis wordt het steigerhout meestal eerst met een beits of verdunde verf afgewerkt. De olie kan nu niet in de bovenste houtlagen blijven, maar zakt er weer diep in, en daarnaast krijg je geen tevredenstellend resultaat op het houtoppervlak. De aangegeven droogtijd dient dus absoluut aangehouden te worden! Teveel olie voor het drogen met een katoenen lap wegvegen.


Er mag nooit teveel olie op het oppervlak blijven liggen. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. De beits is verkrijgbaar in 750ml.


Je kunt beits bijvoorbeeld gebruiken voor de schutting. Je geeft de schutting een mooie kleur of je zorgt er met een transparante beits juist voor dat de noesten van het hout goed zichtbaar blijven. Steeds vaker wordt gebruikt steigerhout en ongeschaafd steigerhout gebruikt voor het maken van meubels en woonaccessoires in de tuin en in huis.

Verschillende houtsoorten reageren ook verschillend op de diverse verven, beitsen en olie. Hieronder een aantal tips en specifieke eigenschappen van hout. Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen. Als u bijvoorbeeld normaal staal gebruikt ipv RVS krijgt u zwarte plekken in het hout. Olie doet dat ook, maar in mindere mate dan beits.


Je zult dus vaker je tuinmeubelen moeten oliën dan beitsen. Olie daarentegen laat het natuurlijke karakter van het hout het meest tot zijn recht komen. Nog een gezamenlijk voordeel van beits en olie is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis. Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken.


Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits ? De meeste beitsen gebruiken chemisch oplosmiddel, maar er zijn ook beitsen op waterbasis. Olie trekt helemaal in het hout, waardoor het de meest natuurlijke uitstraling houdt. Hout behandelen met olie , lak, beits of wax Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie , lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. De topkwaliteit beitsen zijn eenvoudig aan te brengen, bijvoorbeeld door te beitsen met een verfspuit.


Iedere beits heeft bepaalde unieke eigenschappen, zo is er bijvoorbeeld gekleurde tuinbeits voor geïmpregneerd hout, houtbeschermer in een mooie houttint als walnoot of beuken en natuurlijk de dekkende buitenbeits. Beits binnen en beits buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts