vrijdag 19 juli 2019

Lak voor grenen vloer

Goedkoopste Vloeren van Nederland! Bezoek een van onze Showrooms. Kom Langs voor Vrijblijvend Advies! Ook Geschikt Voor Vloerverwarming. Tropisch Houten Vloeren van Esco.

Kom Naar één van onze Showrooms! Hoogstaande kwaliteit parket vloeren met de laagste prijs. Bekijk ons gehele assortiment online.


Heb je te maken met een zacht houten vloer (bijvoorbeeld vuren of grenen )? Breng drie lagen zijdeglans vloerlak of eiglans vloerlak aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Schuur tussen de lagen door de vloer altijd even licht op en maak het geheel stofvrij met de zachte bezem. Liever een dekkend resultaat?


Grappig dat iedereen de lak op een grenen vloer aanraadt op basis van hun eigen eiken vloer ervaringen.

Als je een grenen vloer wilt lakken dan moet je voor een speciale lak kiezen die geschikt is voor zachte houtsoorten. Doe je dit niet dan zal het laten vallen van iets op de vloer een wit schilfertje veroorzaken. Ik heb een grenen vloer liggen en omdat grenen nogal zacht is, zou ik graag een beetje hardere laklaag willen hebben.


De lak schermt de kale vloerplanken volledig af voor de invloeden van water en vuil. Aan een houten vloer in de lak hoeft u de komende jaren praktisch geen onderhoud te doen. Lak is bovendien de beste methode voor vloeren die zeer intensief belopen gaan worden.


Een beetje zo’n jaren look! De lak is droog na ongeveer minuten en is schuurbaar na uur. Het oppervlak licht opschuren (bordeaux-rode SPP pad) en goed stofzuigen. Breng nog extra lagen NoLak voor houten vloeren aan met een tussendroogtijd van uur. Voor keuken en veel belopen ruimtes (woonkamers) is het hout veelst te zacht, voor een slaapkamer behoeft dit geen probleem te zijn.


De keuze die u gaat maken hangt van een aantal factoren af. Op de website van Fairwood staan een aantal punten die u mee kunt nemen in uw beslissing. Grenen vloeren speciale Bewerkingen.


Keuze voor lak of voor olie op een houten vloer. Olie, lak , hardwax op houten vloer ? Voor meer informatie: houten vloer schuren.

Voor een strak en mooi resultaat brengt u de lak systematisch en consequent aan in de lengte richting van de plank (met de houtnerf mee). Werk snel, zodat de lak goed in elkaar overvloeit bij de overlappende delen. Houten vloer lakken Lak de vloer met een parketroller. Daarom is het een duurzame vloerbedekking. Afwerken kan met olie, wax of een al dan niet dekkende (kleur) lak.


Zo zorg je dat de vloer helemaal bij je past. Bovendien is een vloer van grenen vloerdelen goedkoper dan eiken. Het liefst zou ik een heel nieuwe vloer laten leggen maar daar hebben we momenteel even geen geld voor over. Een olie is bij het geval van een vloer het meest geschikt voor hardere houtsoorten, zoals eiken. Doordat de olie als droge beschermende zone in het hout zit of slechts een geringe film er op geeft, zit men met vocht en vuil dicht bij het hout.


Bij zachtere vloeren ( grenen , vuren) trapt men dan het vuil sneller in de vloer. U vind hier diverse producten die geschikt zijn voor diverse ondergronden. De producten zijn geschikt voor onder andere: trappen, meubels, parket-, eiken- en hardhouten vloeren. Voor advies over de juiste blanke lak voor uw vloer kunt u contact met ons opnemen.


Onze grenen vloeren zijn van hoge kwaliteit en zeer betaalbaar. U kunt deze massief houten vloeren door onze vakmensen op verschillende manieren laten behandelen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een behandelde grenen vloer. Kies daarom de grenen vloer die bij u past.


Een vloer is erg bepalend in een ruimte. Neem daarom altijd kleurstalen van de lak mee naar huis om bij de vloer te houden. Een witte vloer is op het moment erg trendy. Het zorgt voor een classy en ruimtelijke uitstraling.


Consumenten die iets meer glans op de parket of houten vloer willen kiezen voor hardwax. De vloer heeft dan meer body. Parket en houten vloeren die behandeld zijn met Hardwax zijn nog steeds lokaal bij te werken, weliswaar minder makkelijk dan bij een olie-afwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts