donderdag 8 september 2016

Schilderen met acrylverf laag voor laag

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio! Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland!


Vind acryl verf het nu op Kensaq. Zo hoef je bijvoorbeeld tijdens het schilderen niet steeds te wachten als je een nieuwe laag wilt aanbrengen. Daarnaast zal de acrylverf op je palet ook snel opdrogen, waardoor deze op een gegeven moment onbruikbaar zal worden. U kunt acrylverf op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld als glacis laag. U werkt dan met sterk verdunde acrylverf , die als een doorzichtige filmlaag opdroogt.


Meestal schilder ik op doek, katoen of linnen. Maar schilderen op hout, metaal, plastic kan ook. Dit wel altijd even testen.


Schilderen met acrylverf laag voor laag

Als je goedkope doeken koopt, raad ik aan een extra laag gesso aan te brengen, zodat de verf beter hecht. Deze unieke reeks omvat een vernieuwende lesmethode waarbij bij elke stap van elk schilderij. Zelfs de dunste laag is definitief. Net als bij olieverf kan je lagen over elkaar heen aanbrengen.


Bij olieverf staat op de tubes de mate van dekking. Daarom vergt het licht over donker schilderen dikkere lagen verf dan bij een dekkende olieverf. Acrylverf is nooit volledig dekkend.


Wegvegen: breng een laag onverdunde acrylverf aan op het doek. Laat deze laag opdrogen, zodat je hieroverheen kunt schilderen met een andere kleur verf. Als de verf een beetje is opgedroogd kun je deze gaan wegvegen met een doek. Indien nodig kun je de voorgaande stappen herhalen. Breng deze laag heel dun op en strijk hem goed uit.


Nat in nat schilderen over een bestaande verflaag. Ook kun je nat in nat schilderen over een reeds gedroogde onderlaag van olieverf of acrylverf. In dat geval wil je de onderliggende laag tijdens het schilderen kunnen blijven zien en gebruik je een transparante glijlaag van lijnzaadolie. En de acrylverf wat ik aangemaakt heb op het palet en wat gemengd heb binnen een minuut droog is ergert me ook wel, steeds opnieuw mengen incl de juiste tint vinden pff.


Schilderen met acrylverf laag voor laag

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Verzending vanaf €in uur. Plaats gratis en vrijblijvend uw klusopdracht op de website.


Alla Prima schilderen zonder enige voorberijding met zomaar laag verf over laag verf te gooien werkt alleen op bepaalde type ondergrond. Sennelier olieverf bevoorbeeld dekt niet goe Golden open Acrylics dekt niet goed. Er ontstaat dan een vrijwel geurloze verf die een korte droogtijd heeft. Je kunt vrij snel laag over laag schilderen.


Schilderen met acrylverf laag voor laag

Het mooie van olieverf is dat veel pigmenten transparant zijn (zie het hoofdstuk Transparantie). Dat maakt het mogelijk om laag over laag te schilderen , waarbij de onderlagen door de bovenliggende lagen heen schemeren. Dit is de techniek van de oude meesters. Zij maakten eerst een schetsmatige onderschildering in één kleur. Het lijkt wel wat op het schilderen in aquarel, maar droogt waterbestendig op.


Omdat acrylverf zo veelzijdig is zijn er letterlijk honderden verschillende dingen die je kunt doen met dit medium. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Tips voor de rotsen van het schilderen met acrylverf.


Mensen hebben eeuwenlang op rots is schilderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts