vrijdag 13 september 2019

Matte lak voor buiten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. De matte lak van Perfection koolstof zwart is een duurzame lak van topkwaliteit voor het afwerken van alle soorten materialen binnen en buiten. De lak is geschikt voor hout (meubelen, ramen, deuren en dergelijke), ferro- en non-ferrometalen (ijzer, staal, gegalvaniseerde oppervlakken, zink), schilderbare kunststoffen, metselwerk, beton en gips.


Gebruik bij voorkeur onze hoogwaardige merken houtlak voor buiten. En houd er rekening mee dat blanke lak op waterbasis voor buiten daarvoor niet goed geschikt is.

Het weer zou daar te veel vat op kunnen krijgen. Dit is een verf op terpentine basis. Voor ondergronden zoals hout, metaal en kunststof, zowel binnen als buiten. Camoufleert goed oneffenheden in de ondergrond.


Matte verf is dof van uiterlijk. Dit geeft een strakke en rustige uitstraling. De glansgraad wordt uitgedrukt in een percentage. Zo heeft een matte verf een glansgraad van ongeveer tot.

Een lak legt een soort verflaag op het te schilderen oppervlak en sluit het hout af. Beits dringt dieper in het hout en is vochtregulerend (het vocht kan naar buiten ). Buiten schilderen met jachtlak. Door jachtlak te gebruiken ben je jarenlang verzekerd van een goede beschermlaag op het hout. Jachtlak is harder dan een gewone (transparante) lak. Het is niet zo glanzend als hoogglans, maar ook zeker niet mat.


Hierdoor zijn oneffenheden in de ondergrond minder te verdoezelen dan met een matte verf of lak. Zijdeglans verf of lak is daarentegen makkelijker schoon te maken dan matte verf. Gebruik zijdeglans verf of lak voor een warmere uitstraling.


Lak voor binnen en buiten. Deze verf heeft een glansgraad van. Carazzo is ook geschikt als vloerverf. Dit zorgt voor een langdurig mooie uitstraling, mooi mat. Bovendien is deze lak uitzonderlijk kras- en stootvast.


Uitermate geschikt voor hout, harde kunststoffen en dekkende verf-of beitslagen. Een matte lak voor binnen en buiten van de beste kwaliteit.

L) × × Vul het te bestellen aantal. Blanke lak voor buiten bestellen! Wijzonol Matlak Alkyd is een kras- en stootvaste matte lak voor binnen.


Deze lak op terpentinebasis vergeelt amper en is erg makkelijk te verwerken. De verf heeft een goede vloeiing en een ijzersterke dekkracht. De matte Houtlak van Histor Perfect Finish is kras- en slijtvast, waardoor je je over beschadigingen geen zorgen hoeft te maken.


Daarnaast is de houtlak extra dekkend en geurarm. Geef je kozijnen, deuren en meubels een mat eindresultaat met de matte houtlak. Getoonde productafbeeldingen kunnen afwijken van de ontvangen verpakking.


Zet als de meubels gelakt zijn ze eerst een aantal dagen binnen zodat het volledig kan uitharden en het weer geen invloed heeft op de uitharding. Met een blanke lak blijft de ondergrond van het object zichtbaar maar is het object wel beschermd. Wanneer je een houten kast lakt met een blanke lak , dan blijf je houtgroeven zien maar krassen bijvoorbeeld sleutels niet direct op het kast. Naast kasten kan je de transparante lakken bijvoorbeeld ook gebruiken voor tafels en trappen. Deze geeft een geoliede matte uitstraling.


Hier kan je ook het blad mee behandelen (mits het een binnentafel betreft). De naturel versie geeft een onbehandelde matte uitstraling. Gebruik je de tafel buiten , zoek dan een mooie matte lak die geschikt is voor buitengebruik of gebruik een beits. Voor een liter Sikkens Rubbol XD is bijvoorbeeld de adviesprijs in de verfspeciaalzaak €605. Watergedragen, matte blanke lak voor binnen.


Wanneer je op internet verf koopt krijg je daar ongeveer korting op en dan is het redelijk betaalbaar. En ook een goede Sigma X2U Gloss voor buiten heb je dan voor iets meer dan euro per liter. Welke verf voor hout buiten is de beste keuze? Het hangt ervan af waar je hout buiten het meest onderhevig aan is.


Een solventgedragen variant is slijtvaster dan watergedragen houtverf, maar ook minder milieuvriendelijk. Een verf op waterbasis vergeelt dan weer niet zoals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts