vrijdag 20 september 2019

Studie architectuur

De Faculteit Bouwkunde van de TU Delft is zowel nationaal als internationaal leidend in haar vakgebied. De faculteit biedt niet alleen toonaangevend bachelor-, master- en postacademisch onderwijs aan op het gebied van architectuur , maar ook in de richting van onder meer landschapsarchitectuur, housing, bouwfysica en klimaatontwerp en duurzaamheid. Lees meer over architectuur.


Verder kijken dan de architect opleiding? Architectuur is een heel breed begrip.

Al sinds er mensen bestaan, wordt er nagedacht over het ontwerpen en creëren van dingen zoals gebouwen, gereedschappen, enzovoort. Maar in de loop der tijd heeft de architectuur zich ontwikkeld. Colleges zijn toegankelijk voor architectuur - en stedenbouwstudenten.


Binnen het studioprogramma worden combinatiestudio’s aangeboden waarin beide disciplines aan bod komen. Daarnaast moet je als student architectuur tijdens de studie minimaal één keer een uitstapje maken naar een stedenbouwstudio. Met de opleiding architectuur leer jij deze wensen om te zetten in goed functionerende woningen.


Dankzij de studie architectuur loop jij binnenkort langs gebouwen die uit jouw koker komen.

Daarom is de opleiding ook internationaal georiënteerd. Studenten architectuur gaan elk jaar op studiereis en doen regelmatig uitstappen in binnen- en buitenland. We richten ons op een wetenschappelijke studie van diverse creatieve uitingen van vroeger en. Let op: in de wo-versie van Studie in Cijfers wordt bij contacttijd gebruik gemaakt van de geprogrammeerde contacttijd die wordt aangeleverd door de instellingen zelf. Indien er een onderwerp ontbreekt, dan betekent dit dat Studiekeuze1geen of niet voldoende betrouwbare informatie ter beschikking heeft over dit onderwerp.


Welke vakken krijg je tijdens je studie Bouwkunde? Als eerstejaars ga je kennis maken met verschillende kanten van de bouw: ontwerpen, uitvoeren, managen en techniek. Je krijgt vakken als bouwmanagement, bouwtechniek, constructief ontwerpen, architectuur , materiaalkunde en tekenen met de hand. Tijdens je studies maak je creatieve dingen: maquettes, kleur, vormstudies… Hoofd in de wolken, voeten op de grond is ons motto. ARCHITECTUUR IN DE PRAKTIJK.


De opleiding architectuur van de UHasselt staat met twee voeten in de praktijk. En dat is prettig nieuws voor professionals in dit vakgebied. Wilt u een opleiding op het gebied van bouwkunde, architectuur of interieurontwerp volgen?


Bekijk snel het aanbod van NCOI. Heeft u een passie voor gebouwen en ruimten en wilt u zich ontwikkelen in het werkveld van de architectuur ? Tijdens de studie leer je dat architectuur meer omvat dan alleen gebouwen ontwerpen.

Zo maak je kennis met architectonische stromingen. De relatie tussen het architectonisch ontwerp en de aanverwante disciplines stedenbouw en landschapsarchitectuur speelt tijdens de studie een belangrijke rol. In deze opleiding kun je je ontwikkelen tot architectonisch ontwerper of interieurvormgever. Gedurende de studie maak je kennis met diverse beeldende vakken en algemene kunsttheorie.


Daarnaast leer je over onder andere constructie, materialen, licht, geluid en schaal om dit te kunnen toepassen in de ontwerpopgave. Vanaf het derde semester wordt het architechtonisch ontwerpen vanuit meerdere invalshoeken benaderd: architectuur en cultuur, architectuur en stedelijkhei architectuur en bouwen. Zij biedt studenten, docenten en onderzoekers een intellectueel stimulerende studeer- en werkomgeving.


De bachelor in de architectuur bereidt je voor op een masteropleiding waarin je ej kennis verder verdiept. Na het behalen van je masterdiploma heb je heel wat kennis en competenties en een brede waaier aan loopbaanmogelijkheden. Informatie over de opleiding Binnenhuisarchitectuur.


Of je nu een HBO Studie Binnenhuisarchitectuur wilt volgen, of een cursus. Hiermee bedrijft een architect architectuur , een toegepaste kunstvorm. In Nederland bestaan er meerdere opleidingstrajecten waardoor men in aanmerking kan komen voor inschrijving in het architectenregister waarna men de titel van architect mag voeren: via de praktijk (staatsexamen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts