vrijdag 27 september 2019

Rolsma lijnolieverf

Rolsma Advanced Biobased Paints helpt een goede balans te vinden tussen kwaliteit en respect voor de natuur en het behoud. De hoge en duurzame kwaliteit van een lijnolieverf komt echter wel het beste tot zijn recht als je de verflagen vanaf de basis op de juiste wijze opbouwt. De kwaliteit van een lijnolieverf die je over bestaande verflagen aanbrengt is ook afhankelijk van de kwaliteit van de verflagen die eronder zit. Rolsma Biobased Lijnolie Lakverf Deze dekkende biobased hoogglans lakverf is geschikt voor alle soorten hout.


De lakverf is geschikt voor buiten en heeft een hoge buitenduurzaamheid. Duurzame Biobased Grondverf is een lijnolieverf die binnen en buiten toepasbaar is.

Deze grondverf kan ook prima over oude (synthetische) verflagen, metaal en kunststof ondergronden worden aangebracht. Als duurzame aflak op voorbehandelde delen, zoals deuren, kozijnen, ramen en ander geveltimmerwerk. Op onbehandeld hout eerst twee lagen Rolsma Lijnolie Grondlak aanbrengen. Belangrijkste kenmerken: Gemakkelijke verwerking, goede vloeiing, hoog uitstrijk-vermogen, hoog vaste stof gehalte, uitstekende dekking, buitenduurzaam en lage. Rolsma lijnolieverven heeft jaar ervaring in binnen- en buitenland met lijnolieverf.


Deze lijnolie komt onder andere uit Canada. Deze vlas zal gebruikt gaan worden binnen onze lijnolieverfmakerij. De opmerkelijke revival van lijnolie voltrekt zich op een breed front.

Geïnteresseerden kennen ook het merk Rolsma maar ook in Skandinavië wordt er al volop mee gewerkt. Lijnolieverf reageert heel langzaam, daarom wordt het verhit (gekookt, maar dat is niet helemaal waar) en reageert het voor met de lucht zodat het sneller droogt. Zelfs dan duurt het nog een tijd en daarom worden wel organometaal verbindingen gebruikt, zgn siccatieven, dat zijn catalysatoren. Nadeel als het te snel gaat is dat de verf crackeleert.


Breng je lijnolieverf te dik aan dan gaat het oppervlak rimpelen en droogt het niet goed. De dekking van lijnolieverf is erg goe dus dik aanbrengen is naast dat het niet goed is ook niet nodig. Breng lijnolieverf dus dun aan, zo krijg je een prachtig resultaat. Toepassing: luchtdrogende lijnolie grondlak voor buiten.


Deze lakverf vormt een duurzame bescherming voor houtwerk en heeft goede vochtregulerende eigenschappen. Deze lakverf kan ook prima over oude (synthetische) verflagen, metaal en kunststof ondergronden worden aangebracht. Rolsma Verf wordt sinds kort gemaakt en verkocht door verffabrikant Anker Stuy in Gorredijk. Van vlas tot lijnolieverf.


Zou er iets aan de receptuur veranderd zijn? Aan de dekkracht of de verwerkbaarheid? Schilder Richard Hoogstraten (Blauw Vlas) opent een nieuw blik, schildert een stukje en geeft ondertussen zijn mening. De producten van Rolsma zijn zowel geschikt voor het authentiek onderhouden van monumenten als voor het milieuvriendelijke onderhoud van de particuliere woning.


Groene Verven heeft jaar ervaring in binnen- en buitenland met lijnolieverf. Alle kleuren verf zijn leverbaar.

Ons bedrijf maakt zelf de verven op basis van lijnolie. Waarschijnlijk was die moeilijk laag lijnolieverf. Ik weet nu hoe ik het beste het binnendeurkozijn aan moet pakken (zie eventueel ook Binnendeurkozijn). Maar ik wil ook nog traphek, trapleuning en andere deurkozijnen opnieuw schilderen, omdat deze delen door stoten en slijtage e. Lijnolieverf kan gebruikt worden op verschillende ondergronden als hout, metaal, steen en multiplex. Bij het schilderen met lijnolieverf zijn er een aantal zaken van belang.


Zo mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan zijn. Het metaal dient een minimale temperatuur van °C te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts