woensdag 6 november 2019

Rolgordijn zelf maken

Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Goedkoper Dan In De Winkel. Mooie producten met aantrekkelijke prijzen en gratis verzending!


Zelf een rolgordijn maken en ophangen Zelf een rolgordijn maken en ophangen is een eenvoudige klus. Als je het juiste rolgordijn hebt uitgezocht in de winkel dan kun je aan de slag. Hoe je zelf een rolgordijn maakt kun je in het stappenplan lezen. Vind je het toch ingewikkeld om zelf een rolgordijn te maken dan kun je altijd nog kiezen voor een. Voor huis, camping en boot.


Als je kiest voor een standaard design kun je vervolgens aangeven waar het rolgordijn komt te hangen. Vul vervolgens de overige gewenste producteigenschappen in. Gemakkelijk zelf klussen met stap voor stap uitleg, tips en de benodigde materialen. Rolgordijn maken : doe het zelf ! Klustips vertelt je alles wat je moet weten voor het maken en op ophangen van rolgordijnen.


Nu zit ik er aan te denken om zelf rolgordijnen te maken. Lijkt me opzich niet zo moeilijk. Je hebt alleen wel de materialen nodig.


Stof is het probleem niet, maar de overige materialen krijg ik niet gevonden. Ik kan natuurlijk ergens (ikea) goedkope rolgordijnen kopen en de stof vervangen. Het is niet moeilijk om rolgordijnen zelf op maat te maken , maar het is wel een precisie werkje. Je moet er wel echt de tijd voor maken omdat er een aantal nadelen verbonden zijn aan het zelf op maat maken van een rolgordijn.


Als je zelf een rolgordijn op maat maakt, heb je geen garantie meer op dat rolgordijn. Als je nog een oud rolgordijn hebt liggen, kun je gewoon het doek eraf scheuren en met dubbelzijdig tape een nieuwe maken. In de winkel kosten ze rond de 1euro voor een beetje formaat. Maar waarom je beperken tot de geijkte patroontjes? Deze kun je ook zelf maken.


Een rol gordijnstof komt uit de fabriek. In deze klusvideo legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je jouw rolgordijn in de breedte inkort. Moet je de maat nog bepalen?


Rolgordijn zelf maken

Bekijk ook onze video over rolgordijnen opmeten. Ook willen wij weten welke plooi u wilt maken of wat voor soort band u wilt gebruiken. U heeft de keuze uit band ( bijvoorbeeld het Bandex-band) waar of meer trekkoorden in zitten. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Ontdek ons unieke woonassortiment online.


Maak van jouw huis jouw thuis. Als je geluk hebt, vind je een rolgordijn dat precies past. Lukt dit niet, dan kun je hem zelf eenvoudig op maat maken.


Rolgordijn zelf maken

Kies een rolgordijn dat iets langer en breder is dan de afmetingen van het kozijn. De as (of rolstok) van het rolgordijn kun je met een ijzerzaag inkorten. In deze video zie je welke onderdelen je nodig hebt om zelf een elektrisch rol gordijn te maken. We gebruiken een Somfy rollup RTS motor met afstandsbediening en 12V voeding. Dat gaan we dus niet doen!


Maar zonwering kopen die te smal is dat is niet mooi. Dus: we gaan proberen zelf zonwering te maken. We hebben bedacht dat er drie manieren zijn. Lees wat je allemaal nodig hebt bij het ophangen van je rolgordijn. Ik ga toch voor de stoffen gordijnen, zelf maken dus.


We blijven hier niet lang meer wonen en dan vind ik het bedrag van velux toch te hoog. Als het niet werkt, kan ik altijd nog aan die duurdere rolgordijnen. Deze houden wel veel licht tegen maar langs de zijkant en onderkant komt er veel licht door de kieren. Ook dakraamrolgordijnen op maat maken we voordelig op maat. Natuurlijk altijd voor de laagste prijs.


Onze verduisterende stoffen zijn 1 verduisterend. Het is echter mogelijk dat, bij keuze voor een verduisterende stof voor een duo rolgordijn , minimale lichtinval plaatsvindt tussen de verduisterende banen stof. Zelf ben ik blij dat we jaar geleden hebben gekozen voor de goede kwaliteit van Velux. Het is even een bak geld maar de (verduisterende) rolgordijnen (we hebben er 2) werken na al die tijd nog helemaal perfect en zien er goed uit.


Rolgordijn zelf maken

Zelf met intensief gebruik in de kinderkamers. Het zelf maken van een vouwgordijn is dus niet alleen erg gemakkelijk en goedkoop: Je kunt ook nog eens zelf kiezen welke soort stof, kleur, welk dessin en welk materiaal je gebruikt, maar bovenal is het gewoon superleuk en niemand anders heeft het! Als voorbeeld: Één kant-en-klaar vouwgordijn kost per stuk al gauw € 300. Ontwerp je rolgordijn online volledig zelf met mooie cassettes en randen en creëer je eigen sfeer. Wij staan garant voor jouw tevredenheid.


Bovendien wordt het rolgordijn op maat op afspraak gratis bij je thuis bezorgd! De kleur en stof van je rolgordijn wil je natuurlijk het liefst even zien en voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts