vrijdag 24 augustus 2018

Decubitus kussen

Decubitus kussen

Geen verzendkosten vanaf €100. Bekijk alle Kussens van Beter Bed. Kom naar de winkel of bestel online! Beter Bed voor het vierde jaar op rij gekroond tot Beste Winkelketen én Beste Webshop! Ruim assortiment matrassen specialist.


Verfraaien van uw huis met Kussens. Luchtkussens met of zonder pomp (preventief en curatief) High care luchtkussens zijn geschikt voor cliënten met decubitus categorie II en III. Het kussen werkt op basis van Continue Automatische Drukontlasting (CAD) dat zich aanpast als de cliënt van houding verandert. Daarom is er bij dit kussen een goede rompbalans vereist. Gemiddeld risico op doorzitplekken.


Het kussen vormt zich naar uw lichaam en biedt u zo een optimaal zitcomfort. Hoe werkt het lenen van hulpmiddelen? Vul uw gegevens in en bevestig uw. Hoe kies je het beste anti decubitus kussen voor jou?


Als je last hebt van decubitus of jouw kans hierop groot is, kan het helpen om een anti decubitus kussen te kopen of aan te vragen. Belangrijk om te weten, is dat een kussen niet dé oplossing is. Het gebruik van een anti decubitus kussen op een zachte ondergrond (bank of relaxstoel) geeft vaak een andere drukverdeling en de kans op schuiven van het kussen is groter. De beste drukverdeling verkrijgt men door een stevige vlakke ondergrond te gebruiken, bijvoorbeeld een eetkamerstoel.


Het Pressure Tex kussen heeft een maximaal gebruikersgewicht van 1kg. Anti decubitus kussen , wat is decubitus ? Doorligwonden zijn huidlaesies die optreden wanneer er langdurige druk op de huid is, de plekken ontstaan met name op plekken waar botten aan de oppervlakte liggen. De druk over lange periode zorgt voor een slechte bloedcirculatie met hypoxie en hypotrofie van het weefsel. Deze zitkussens bieden goede ondersteuning, hebben een ademend vermogen en nemen vocht op.


Een antidecubitus kussen werkt drukverlagend. Er zijn in principe twee verschillende soorten antidecubitus kussens : kussens om doorligplekken te voorkomen en kussens die worden gebruikt als er al sprake is van een wond. Een decubitus zitkussen of rugkussen biedt een comfortabele zithouding. Een ad zitkussen helpt om doorzitten te voorkomen.


Bij kussens is de drukreducerende eigenschap eveneens één van de belangrijke criteria bij de aankoop van kussens. Bestel Kussens online bij Leen Bakker. De beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment vind je bij Leen Bakker. U komt in aanmerking voor vergoeding als u een doorligwond hebt of het risico loopt decubitus te ontwikkelen. De leverancier van uw keuze bepaalt dit op basis van een indicatie van de huisarts of transferverpleegkundige.


Wanneer gebruikt u een anti decubitus kussen ? Het anti decubitus kussen van Reh4Clinic is drukverlagend en biedt comfort, ondersteuning en huidbescherming. Anti- decubitus traagschuim kussen voor goede ondersteuning en drukverdeling. Door de voorgevormde zitting zit het anti- decubitus kussen comfortabel en beschermt de huid tegen doorzit plekken.


Decubitus kussen Pressure Tex. De kussens van ROHO bootsen een drijvend vermogen van water na. Daardoor ervaren we minder druk en bewegen we makkelijker. Hydrotherapie maakt hier gebruik van.


De ROHO Shape Fitting Technology maakt echter geen gebruik van deze techniek, maar van speciaal ontworpen luchtcellen. Gebruik bij een doorligplek op de hiel een speciaal kussen met een uitsparing voor de hiel. Gebruik een speciaal matras, kussen en andere hulpmiddelen.


Via de thuiszorg kunt u een speciale (anti- decubitus )matras en - kussen lenen. Deze zijn gemaakt om het lichaamsgewicht over een groter oppervlak van de huid te verdelen. Gel kussens Gelkussens zorgen voor een optimale drukverdeling over het gehele zitvlak. Hierdoor wordt de druk op risicopunten verminderd en neemt de kans op doorzitplekken af.


Daarnaast wordt uw lichaamswarmte gelijkmatig afgevoer waardoor uw lichaam goed cool wordt gehouden. Een veel verkocht model is het Gel Comfort kussen. Q Care is gespecialiseerd in kwalitatieve wond- en decubituszorg.


We indiceren, behandelen, leveren hulpmiddelen en delen onze kennis met professionals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts