donderdag 23 augustus 2018

Vocht in dubbel glas

Voordelig, Secuur, Snelste van de Regio. Unieke garantie van jr! Groot assortiment dubbel glas op maat. Zoek naar dubbel glas op de nieuwe KensaQ.


Dubbel glas is lek wanneer er sprake is van vocht aan de binnenzijde van het dubbel glas. Het vocht tussen de glasplaten van het dubbel glas is niet verwijderbaar.

Lek dubbel glas repareren is tevens niet mogelijk. De enige oplossing is om lek dubbel glas te vervangen met nieuw dubbel glas. U kunt hiervoor meerdere dubbel glas offertes aanvragen. Dit ontstaat doordat het kader met daarin de glasbladen niet meer luchtdicht is.


Hierdoor kan vocht in uw dubbel glas terecht komen, en beslaan uw ramen tussen het glas. Na verloop van tijd zal door het vocht o. Kan je vocht tussen ramen voorkomen? Een bijzonder vervelende vorm van condensatie is de vochtvorming tussen de twee lagen van dubbel glas.

Heb je dit probleem, dan ligt de oorzaak meer dan waarschijnlijk bij een lek of een technisch mankement in het glas zelf. Het kan natuurlijk ook zijn dat het glas slecht werd geplaatst. Op dubbel glas is een garantie van jaar.


De oorspronkelijke plaatsingsdatum van het glas is vermeld in de aluminium tussenlijst! Het nieuwe glas moet kosteloos worden geplaatst! Zelfs het verfwerk dat het gevolg is van het eruit halen en het opnieuw plaatsen valt onder de garantie (bijna niemand is van het laatste op de hoogte). Toen er geen vocht meer te vinden was de ruit nog even opgewarmd met een föhn en daarna de gaatjes ook dicht gekit.


Een lek in dubbel glas is lastig te repareren. Doordat er vocht en vuil tussen de glasplaten is gekomen, is vervanging vaak de enige oplossing. De gevolgen van een lek in dubbel glas zijn condensvorming en een lelijke witte waas. Al zijn we nog maar net uit de zomervakantie, het vocht verzamelt zich in de vroege ochtend al weer op onze ramen. Als het buiten kouder wordt en de luchtvochtigheid in uw woning is hoog, dan beslaan de ramen.


In badkamers, keukens en zelfs woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. Dit komt niet door het dubbel glas , maar door een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Daarnaast is het een goed idee enkel glas te vervangen met dubbel glas.


Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om dubbel glas te laten plaatsen. Tussen glasruiten van dubbel glas.

Dan is de temperatuur van de ruit laag, waardoor vocht condenseert tegen het koude oppervlak. Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Maak uw muur of vloer waterdicht. Last van vocht tussen uw dubbel glas ? Wat zijn de oorzaken van condens en hoe is dit te voorkomen?


Hoe kan het dat er vocht tussen het dubbel glas komt? Glaszetter Lunzen legt het u uit. In principe is dubbel glas erg goed geïsoleer dus er zou geen vocht tussen moeten kunnen komen. Als dat toch gebeurt, dan is het dubbel glas lek geraakt. Het vervangen van dubbel glas kunnen wij voor u uitvoeren!


Meest voorkomende oorzaken van vocht. Zopas werd de zoldervloer volgens nieuwe normen opnieuw geïsoleerd en nu krijgen wij bij koude nachten vocht aan de binnenkant van de ramen ( condensatie). Hoe condensatie in dubbel glas voorkomen? De meeste ramen van onze huizen zijn vandaag uitgerust met dubbel glas of al een nieuwere generatie van hoogrendementsglas. Het zijn slechts de oudere woningen die nog enkel glas hebben.


Die evolutie is er vooral gekomen doordat we energiezuiniger zijn gaan bouwen en renoveren. Ziet u en vocht in dubbel glas , of strepen of punten? Naar verloop van tijd zal door het vocht een kalkafzetting in de raam zichtbaar worden dat niet te verwijderen is. Eén van de specialisaties van Heart Glass is het inbouwen van glas -in-lood panelen in isolerende beglazing.


Door middel van een speciaal loodprofiel wordt het glas in lood paneel in het midden van het dubbel glas geplaatst. Doordat het glas in lood raam geen contact heeft met het glas , ontstaat er een hoge isolatiewaarde. Condens binnenkant dubbel glas. Het droogmiddel dat in de afstandhouders zit raakt verzadigd met vocht en uw isolatieglas gaat condenseren. Het vuil dat samen met het vocht in het isolatieglas dringt, zet zich af op het glas en wordt na verloop van tijd zichtbaar.


Bij enkelglas zal de vochtige warme lucht binnenshuis aan het glas afkoelen en als de temperatuur daalt tot onder het dauwpunt zal condensatie op de ruit optreden. Het glas geleidt de warmte door naar buiten. Bij dubbelglas wordt de ruit dubbel uitgevoerd zodat een tussenruimte, spouw genoem ontstaat met daarin droge lucht of een inert gas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts