dinsdag 8 november 2016

Teakhout behandelen binnen

De natuurlijke uitstraling van het teakhout blijft behouden. Ga je de teak tafel behandelen of niet? Zoals we in een eerdere blog al vertelden is het behandelen van teak meubelen niet nodig, maar het kan wel! Zeker voor een eettafel kan behandelen een goede keuze zijn om vlekken te voorkomen.


Teakfix beschermt tegen vuil en vocht.

Met eten of drinken wordt namelijk wel eens geknoei zeker als je kinderen hebt. Na aanbrengen verdampt het oplosmiddel en daarna is de behandeling niet meer zichtbaar. Toch is teakhout hiermee optimaal en langdurig beschermd. Teakhout behandelen binnen. Heb je net een nieuwe eettafel van teakhout gekocht en wil je deze graag zo mooi mogelijk houden, ook dan zijn er twee voor de hand liggende opties.


Indien u de originele kleur van het teakhout wenst te behouden, adviseren wij groene zeep. U zult zien dat de vettige groene zeep in combinatie met het teakhout een soort van natuurlijke beschermingslaag biedt.

Onbehandeld teakhout gaat vanzelf mooi vergrijzen als je het buiten laat staan. Maar als je daar niet op wilt wachten (of je hebt een andere kleur in gedachten) dan kun je tuinmeubelen van teakhout behandelen met verniswas, een krijtverfwash of Abbondanza Vintage Effect. Reinig teakhout van te voren goed Voordat u uw teakhouten meubels gaat behandelen met teakolie is het raadzaam deze eerst goed te reinigen met een houtreiniger voor buiten meubels. Hiermee reinigt u niet alleen het teakhout , maar dood u ook de aanwezige schimmels die vaak donkere plekken kunnen veroorzaken op het teakhout.


Ook bij teak tuinmeubels sta je voor de keuze: behandelen of niet? Teak tuinmeubels behandelen. Hier geldt hetzelfde, je hoeft ze niet te behandelen maar het kan wel!


Wanneer je wil dat je tuinmeubels die karakteristieke zilvergrijze afwerking krijgen die je vaak bij teakhouten tuinmeubelen ziet dan kun je de meubels natuurlijk laten verweren. Kunnen teak binnenmeubelen ook als tuinmeubelen gebruikt worden? Zo nu en dan wordt deze vraag wel eens gesteld.


Het hout wordt vaak gebruikt voor het maken van tuinmeubels, omdat het beter bestand is tegen weersinvloeden dan andere houtsoorten. Wanneer je eenmaal gekozen hebt voor teakhout in je huis, omdat het hout zo sterk, robuust, gemakkelijk is te onderhouden en er fraai uitziet, dan is de keuze voor buiten niet zo moeilijk. Alle eigenschappen van teakhout die je binnen zo prettig vindt, gelden zeer zeker ook voor teak dat je buiten zet. Je oma gebruikte het al, groene zeep, voor diverse doeleinden.


Je rook het al, als je bij haar binnen kwam, de specifieke geur van groene zeep.

Het echte stuk sunlight zeep lag ook in het zeepbakje op het aanrecht, nu koop je over het algemeen de groene zeep, als een dikke vloeibare zeep in een emmertje. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


De levenstuur zal zeker worden verlengd met teakhoutolie, ook vergrijzing zal worden tegengegaan. Teakolie is misschien wel de beste oplossing voor het behandelen van teakhout. Info over teakhout behandelen.


Resultaten van zoekmachines. Schuur altijd in de richting van de nerven. Gebruik hierbij de teakhout reiniger. Maak het daarna goed schoon.


De teakhout reiniger heeft een grote bijdrage in het kleurherstel van het hout. Breng na de behandeling de teakhout protector aan, zodat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en minder snel verkleurt. Vergelijkbare zoekopdrachten voor teakhout onderhoud buiten. Gelukkig zijn deze gemakkelijk te verwijderen met behulp van een vochtige doek. Wil je teakhout toch behandelen ? Dan is dat goed mogelijk door middel van een beschermlaag aan te brengen.


Steigerhout behandelen voor binnen. We krijgen steeds vaker vragen over het behandelen van steigerhout voor binnen. Je wil graag de natuurlijke kleur van het steigerhout behouden, maar je wil ook geen vlekken of kringen op je meubelen.


Ook hiervoor is nano coating zeer geschikt. Om de originele kleur van het teakhout te bewaren is het aan te raden de meubelen één of twee keer per jaar te behandelen met olie of impregneermiddel. Bij verweerde producten dienen de meubelen eerst gereinigd te worden.


De meubelen kunnen hierdoor wat donkerder worden. Heeft u misschien kiespijn of een andere (acute) pijnklacht? In onze moderne tandartspraktijk bent u van harte welkom en kunnen wij de meeste behandelingen binnen onze eigen praktijkmuren uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts