maandag 7 november 2016

Softstarter aanloopstroom

Specialistisch advies nodig? Voordelen van een softstarter zijn het soepel aan- en uitlopen en het begrenzen van de aanloopstroom. Door de verlaagde uitgangsspanning is het aanloopkoppel ook laag. De aanloopstroom wordt gereduceerd tot ca.


In de niet geregelde fase zal de aanloopstroom ca. Voor het starten van motoren met een groot aanloopkoppel is deze uitvoering niet de optimale oplossing.

De meest ideale softstarter is een frequentieregelaar maar wanneer het motortoerental niet geregeld hoeft te worden en een aanloopstroom van 2…. Voorkomt hoge aanloopstroom en waterslag. In combinatie met de aansturing van een beregeningsautomaat dient een hulprelais gebruikt te worden.


Deze optie zorgt ervoor dat de motor een voldoende groot aanzetkoppel kan creëren. Ik kon toen het mij gevraagd werd niets anders zeggen dan dat de mogleijke aanlooptijd bij een frequentieregelaar langer ingesteld kan worden dan bij een softstarter. Een softstarter is veel aantrekkelijker vanwege de financieën. De moor hoeft dus niet regelbaar te zijn. Een MBS kan deze korte piekspanning overbruggen zonder de stroom af te schakelen.


Werking: Door middel van een driefasige thyristorschakeling wordt de spanning in elke fase afgekapt.

Bij een softstarter kan je alleen de aanloopstroom instellen en soms ook de aanlooptij maar daar houdt het ook bij op. Ook een echte regeling, bv optoeren naar oid ontbreekt. Een KA motor heeft zonder sterdriehoek schakeling een aanloopstroom (onbelast) die tot keer Inominaal is.


Indien er geen beperkende maatregelen zijn getroffen, softstarter of frequentieregeling, is de zogenaamde aanloopstroom gewoonlijk drie tot drie en een half. Gereduceerd koppel in vergelijk met direct starter. Een andere optie is misschien het gebruik van een softstarter , om de aanloopstroom van de motor van de compressor te beperken.


Gepatenteerde vacuüm soldeertechniek maakt IC electronic softstarters en solid state relais uniek. Met een softstarter van Fluxcon realiseert u een soepele en rustige start van uw elektromotor. Door de opbouw is ook de aanloopstroom aan ingangszijde beperkt, maar de motor kan wel een hoog aanloopkoppel leveren. Als u kiest voor een softstarter , wordt uw productiviteit verhoogd en gaan uw kosten omlaag.


Heb een probleempje met de aanloopstroom van een compressor. De omvormer vormt 12V naar 220V. De motor van de compressor is 700W.


Nu komt de vraag;Kan ik de aanloopstroom verlagen tot de motor draait en dan wel de 700W op max vermogen schroeven. De grootte van de statorstroom wordt bepaald door de grootte van de rotorstroom. Door de lage weerstand van de kortsluitkooi is na het inschakelen van de motor de rotorstroom zeer groot. De stator neemt dan eveneens een grote stroom op uit het net.


Wanneer je de aanloopstroom van een elektrische motor wilt beperken, kun je dit doen met een softstarter. Softstarter voor jouw motor.

Door zo’n softstarter wordt de spanning geleidelijk geregeld waardoor het pieken en dalen van de spanning voorkomen wordt. Ongecontroleerde start Cos fy correctie Cos fy correctie mag alleen plaatsvinden aan de ingang van de MSX3. Aanloopstroom te hoog Starttijd stijglijn instelling Indien deze tijd verhoogd wordt, zal de aanloopstroom kleiner worden. Gebruik van de stroombegrenzing functie zorgt ook voor een lagere aanloopstroom.


De kenmerken van de Electro Drive softstarters zijn o. Alvorens te starten heeft deze softstarter ook een checkroutine. De beveiliging is tegen fasen storing of verkeerde, netzijdige fasen. De softstarter mag uitsluitend door geautoriseerd personeel geïnstalleerd worden. Deze handleiding is een integraal deel van de softstarter en dient te allen tijde voor het personeel dat met het product moet werken, beschikbaar te zijn. De handleiding moet altijd worden gelezen voordat installatie- en besturingswerkzaamheden worden uitgevoerd.


De stuurstroom van de DSsoftstarter wordt gevoed via het SmartWire-DT voedingscircuit. Browse products from Schneider Electric - WW in Soft starters for Altistart - Soft starters for simple machines from 0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts