donderdag 24 november 2016

Moestuin bordjes

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Of je zaait in volle gron in een vierkante meter- moestuin of in potten op terras of balkon, het moment is nu aangebroken om buiten te zaaien.


Kies voor je moestuin (bak) een zonnige ligging en liefst beschut tegen de wind. Bekijk het bord naambordjes moestuin van annemiekereulin op Pinterest.

Bekijk meer ideeën over Plantenlabels, Kruidentuin en Tuinieren. Zeker als er nog niks te zien is of als je net als ik een beginner bent, kan het lastig zijn om te onthouden of herkennen wat wat is. Daar moet ik dan soms een hele uitleg bij geven, waar iets staat en hoe het eruit ziet. Niet dat hij niet weet hoe een wortel eruit ziet, maar het verschil tussen rozemarijn en tijm wordt al wat lastiger. Het is ook handig voor de plantenoppas tijdens de vakantie en voor bezoekers in je moestuin.


Zelf vind ik het vooral leuk, die bordjes. Het is echt niet zo dat ik compleet tégen een tradionele moestuin ben.

Maar laten we eerlijk zijn: voor de meeste mensen is het niet weggelegd. Tuinbordjes creëren niet alleen een ordelijke moestuin , maar maken de tuin ook mooier. Naast bloemen en planten kunnen ook stenen, tuinbeelden en bordjes bijdragen aan de oase die een tuin voor veel mensen is. Om het juiste gevoel te creëren kun je je eigen, persoonlijke tuinbordjes ontwerpen.


Je bepaalt zelf de tekst, de vorm en het design. Set van rechthoekige moestuin naambordjes en witte krijtbordstift om de namen van uw geplante. Hier kan je praten over alles wat niets met de moestuin te maken heeft. Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen.


Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien.


Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. Een set van hart krijtbordjes op een stokje, om bijvoorbeeld. Weer gewoon, huis, tuin, en bordjes eten.

Kijk wie in je straat een moestuin heeft,. Plannen maken voor de moestuin. Sommige verkooppunten willen bezorgen. Je herkent ze aan het autootje bij hun bordje. De prijs per zak ligt dan lager.


Hou je dan toch nog wat over, dan kunnen we je tijdelijk op de kaart zetten. Moestuin In dit gedeelte van mijn website wil ik graag wat vertellen over het (biologisch) moestuinieren. Nog even voor alle duidelijkheid: biologisch tuinieren kent een aantal ideeën en uitgangspunten die ook voor de siertuin heel handig en bruikbaar zijn, en niet alleen voor de moestuin ! Het kweken van eigen groente en fruit is leuk en gezond. Je kunt je moestuin klein beginnen, in pot of op een vierkante meter.


Slaat het aan en heb je tijd en ruimte, ga dan groter. Advies en tips voor het succesvol telen van groenten, fruit en kruiden in je eigen moestuintje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts