donderdag 16 november 2017

Verschil beits en lak

Kwaliteit voor de laagste prijs! We Helpen u de Perfecte Vangst Binnen te Halen. Topmerken voor Lage Prijzen. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online.


Het grootste verschil tussen lak en beits is dat je bij lak meestal een grondverf nodig hebt en bij beits niet. Heb je weleens twijfelend voor het schap met interieur beitsen en lakken gestaan?

Er is zoveel keus maar welke moet je kiezen? Ik ga het je uitleggen, zodat je straks de juiste keuze kunt maken! Er bestaan lakken en beitsen in alkydbasis en in acrylbasis. Veel mensen weten echter niet welk type tuinverf het beste geschikt is voor hun project.


Daarom leggen wij hier nog even haarfijn uit wat het verschil is tussen deze producten. De werking van beits en lak. Beits en olie lijken veel op elkaar.


Hout dat gebeitst is, heeft een zogenoemde open structuur en is vochtregulerend. Vocht dat in het hout zit kan zo naar buiten treden.

Dat is anders bij lak en verf, die door de laklaag het hout afsluiten. Er kan geen vocht meer in of uit. Een ander groot verschil tussen lak en beits is dat je bij lak een grondverf. De belangrijkste verschillen tussen lak en verf.


Plekken die vochtig kunnen wordn en tegen een stootje moeten kunnen qua weersomstandigheden. Lak is een verfsoort die opdroogt door een proces van verdamping, waarbij een. Opdat je toch een keuze zou kunnen maken en je meubeltje niet op de schroothoop belandt, leggen we je het verschil uit tussen een dekkende beits , een transparante beits en een lak. Een dekkende beits vormt een soort beschermlaag. Wat is het verschil tussen rambo interieurlak en beits ? Heb hier namelijk een whitewash kast staan met een kras, deze wil ik bijwerken maar volgens de fabrikant mag je geen beits gebruiken.


Volgens de instucties kan je de kast wel schuren en dan in de grondlak zetten en afschilderen. Dan is er ook nog een verschil tussen impregnerende beitsen en laagvormende beitsen. Met impregnerende beits bedoelen we beitsen die direct in het hout kunnen trekken en hiermee het hout op een natuurlijk manier aankleuren. Maar dit product is wel meteen een.


Tussen beits en verf zit een groot verschil. Daarnaast is beits vochtregulerend en lak legt juist een afgesloten laag op het hout. Verf is een verzamelnaam voor alle beschermende lagen.


Een beits is altijd vochtregulerend en bij lak is dat niet altijd geval. Van Beginner tot de Serieuze Visser.

Lak wordt ook wel verf genoemt en is dekken lakverf kunnen we bijna elke kleur aan geven. Ook voorkomt het krassen en deuken op het oppervlak van het hout. Vernis kan wel worden aangebracht over lak of verf heen om dit extra slijt en krasvast te maken. Voor blanke lak zijn grondverven nodig.


Blanke lak is veel slijtvaster dan een beits. Voordat we het kunnen hebben over de verschillende soorten verf in de categorie vernis en beits , is het belangrijk om de belangrijkste verschillen tussen vernis en beits te benoemen. Het grote verschil tussen vernis en was is dat een vernis tijdens het droog- en uithardingsproces zodanig veranderd dat het daarna niet meer oplosbaar is. Vernis is een transparante lak om de ondergrond te beschermen.


Kies ik voor was of vernis? Nu je dit weet kun je misschien al een betere afweging maken. Dekkende beits : bedekt het houtoppervlak, de houtstructuur is niet meer zichtbaar en het oppervlak is beschermd.


Ze kunnen worden gemengd op de mengmachine. Transparante beitsen zijn ook verkrijgbaar in een houtsoortkleur, zoals Teak, Padoek of Meranti. Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie, omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn. Bij Lak , olie en was die transparant zijn zal het belangrijker zijn om je hout mooi op te schuren. Bij lak en beits die niet transparant zijn is dit van minder belang voor het uiterlijk van het hout.


Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van bijvoorbeeld hout te beschermen tegen weer en wind en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven. In tegenstelling tot vernis en lak , in de volksmond vaak verf genoem dringt beits gedeeltelijk in het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts