dinsdag 14 november 2017

Vurenhout behandelen voor buiten

Alles voorradig en snelle levering! Persoonlijk advies voor een lage prijs. Boven € 8gratis bezorging. Ons advies voor het behandelen van Grenen en Vuren wat zwaar belast wordt ( buiten gebruik, keukentafels, vloeren en dergelijke) is als volgt: Eerste laag Verbeterde Houtolie verdund met circa Terpentijnolie aanbrengen.


Tweede laag Verbeterde Houtolie verdund met circa Terpentijnolie aanbrengen.

Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten. Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak.


Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen.

Hout in de tuin, zoals die voor schuttingen en tuinhuisjes wordt gebruikt, is vaak van het zachtere soort. Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits. We krijgen steeds vaker vragen over het behandelen van steigerhout voor binnen. Je wil graag de natuurlijke kleur van het steigerhout behouden, maar je wil ook geen vlekken of kringen op je meubelen. Ook hiervoor is nano coating zeer geschikt.


De manier van behandelen is precies gelijk aan het behandelen van meubelen voor buiten. Het behandelen van hardhout kan beter worden voorafgegaan door een goede reinigingsbeurt met hardhoutreiniger en teakhout met teak-cleaner. Behandeling van zachthout Zachthout als ceder, grenen en vurenhout wordt voor veel toepassingen gebruikt omdat het makkelijk verwerkbaar is en goedkoper is dan hardhout. Bescherming en onderhoud vormen de kern van onze houtolie. Daartoe kan de houtolie diep tot in het hout doordringen, waardoor het hout sterker en hoog belastbaar wordt.


Juist buiten tonen HORNBACH houtoliën een duurzame beschermende werking en bewaren ze tegelijkertijd het aantrekkelijke uiterlijk van het materiaal. Onbehandeld zachthout voor buiten. Een regelmatige behandeling met bijvoorbeeld een vochtregulerende buitenbeits verlengt de levensduur van het hout en voorkomt ook vergrijzing van het hout.


Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt.

Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Maar wat is vurenhout nu eigenlijk precies, waar komt vurenhout vandaan, hoe lang gaat vurenhout mee en is vurenhout geschikt voor buiten ? Gelukkig kunnen wij, bij Tuinhoutdiscount. Wij gebruiken vuren planken voor de meubels voor binnen en buiten. Vurenhout , de meeste mensen herkennen de houtsoort wel. Het Nederlandse woord vuren is de genormeerde naam voor het hout van de fijnspar Picea abies.


Het wordt dan vurenhout genoemd. In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort. Welke olie voor vurenhout ? Voor het oliën van vurenhout gebruikt u: Jotun Treolje V. De olie dringt diep in het hout en heeft een mooie matte uitstraling. Dan is één blik op de houtsoorten tabel voldoende om te achterhalen welke houtsoorten jij kunt gebruiken.


Houtsoorten als teak en steigerhout zijn uitstekend voor buiten gebruik, waar je bij steigerhout wel moet onthouden dat een accurate behandeling benodigd is. Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Eiken heeft soms van nature een enigszins roze zweem over zich en is ook onbehandeld zeer duurzaam.


Afhankelijk van de houtsoort, kan je de levensduur van je tuinhout verlengen door het regelmatig te behandelen met het juiste houtbeschermingsproduct. Die producten maken het hout waterafstotend waardoor het minder gevoelig wordt voor houtrot en schimmels. Houtbewerkingsproducten zijn meestal gekleurd. Voor buiten gebruik is impregneren van grenen hout een must.


Foto: Grenen keteldruk geïmpregneerd tuinscherm. Wat is het verschil tussen grenen en vuren? Vuren en grenen uit hetzelfde groeigebied kent weinig verschillen. Maar voor bijvoorbeeld betonbekisting is dit niet nodig.


U kunt dan prima voor hout met de laagste duurzaamheidsklasse kiezen. Ga dus eerst na hoe duurzaam uw hout dient te zijn en kies vervolgens voor een houtsoort die aan de betreffende duurzaamheidseis voldoet en die u het meeste aanspreekt kwa uiterlijk en prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts