dinsdag 2 oktober 2018

Glas slijpen met de hand

Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp.


Vind items binnen jouw budget. Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Een update: Vanavond heb ik het met een proefglaasje uitgeprobeerd en met watervast schuurpapier korrel 8lukte het vrij eenvoudig om de scherpe randjes een mooie chamfer te geven zonder dat er scherfjes van de rand loskwamen! Glas - Slijpen Museum Boijmans Van Beuningen. Making a Drinking Glass out of a Beer Bottle.


Slijpen met de hand Om vlakke stenen te slijpen kunt u gebruik maken van een glasplaat. Daar gebruikt u slijppoeder bij, silicium carbide. Dat mengt u met water tot een papje. Daarvan doet u een beetje op de glasplaat en wrijft u de steen in een ronddraaiende beweging over de plaat, net zolang totdat de steen volkomen vlak is zonder zichtbare. Druk daarna met vlakke handen links en rechts van de snit op het glas.


Het glas moet langs de snit makkelijk breken.

Uiteindelijk is snijden van glas een kwestie van ervaring. Ga er ook van uit dat mm dik glas het maximum is dat een beginner zou willen snijden. Snijden van dik glas is echt iets voor de vakman. Vul de trommel van het apparaat voor de helft tot driekwart met stenen. Was de stenen eerst met water en zeep.


Stop na het wassen stenen in de trommel die ongeveer even hard zijn en ongeveer dezelfde vorm hebben. Haal de stenen dan uit de trommel en weeg ze. Na het wegen stop je ze terug in de trommel. Met een machine maak je veel sneller meer schuurbewegingen dan met de hand. Schuurmachines zijn verkrijgbaar met verschillende soorten voeten (dit is de vorm van het schuuroppervlak).


Gebruik altijd passende schuurvellen. Oefen tijdens het schuren alleen licht druk uit, de machine doet de rest. Leg het verlengde van de snede op dit stukje en druk met vlakke handen aan beide zijde van het glas. Wanneer alles goed is gegaan breekt het gemakkelijk, is dit niet het geval, ga dan niet forceren, maar zoek het probleem op. Het is niet mogelijk om met een glassnijder gehard glas te snijden.


Of u nu wilt boren, frezen, slijpen of polijsten, voor elke toepassing heeft is wel een passend gereedschap. Geniet van het gemak bij het werken. Daarbij ligt de Dremel met zachte handgreep altijd prettig in uw hand en met de lichte behuizing is het werken met de verschillende gereedschappen prettig en niet vermoeiend.

Kristal (ook kristalglas genoemd) is materiaal dat bestaat uit glas met een percentage lood(II)oxide. Glas bestaat uit een mengeling van siliciumdioxide, het voornaamste bestanddeel van kwartszand met metaaloxiden. Er wordt in een ruime werkplaats met goed gereedschap en coachende docenten gewerkt, aan de kennis en vaardigheid om weer met de handen bezig te zijn.


Met als motto: “Leren denken met je handen ”. Uw auto kan er eenvoudig weer als nieuw uitzien door de bovenste laklaag met een behandeling te herstellen, ofwel: de auto polijsten. Wij gebruiken hiervoor een professionele polijstmachine en polijstpasta van hoge kwaliteit. De machine en pasta wrijven het vuil los en egaliseren het oppervlak zonder de bovenste laklaag te beschadigen. Houd de glassnijder vast tussen duim, wijsvinger en middelvinger en zorg ervoor dat het glas niet met de hand geraakt wordt.


Leg bij het snijden een lat of liniaal tegen de aangegeven lijn. Kerf met het snijwiel van de glassnijder tegen de lat met één onafgebroken lijn over het glas. In ieder materiaal graveren wij met de daarvoor geschikte graveertechniek. Vanaf maandag januari zijn wij weer op de reguliere werktijden te bereiken.


In de begin jaren werkten wij vanuit huis en werden alle bestellingen met de hand gegraveerd. Toen het aantal bestelling toenam en het graveren met de hand daardoor niet meer te doen was, zijn wij overgestapt op zandstralen. Dan met de schijf op de zichtzijde heel licht over de lijn gaan maximaal mm.


Mocht nu de spanning ergens te groot worden dan is de kans heel groot dat hij langs deze lijn breekt en dus niet je tegel verwoest. Dan op beide zijkanten hetzelfde doen. Dan kan je met een zagende beweging de sleuf op de bovenzijde verdiepen.


Flauwekul, juist het omgekeerde is waar, de zaag word bot door in gasbeton te zagen. De enige manier om deze zagen te scherpen is slijpen met behulp van een diamantschijf. Wat eventueel wel kan, de snedes even opfrissen met een diamantwetsteen typeDMT dit laatste doe ik regelmatig bij widia bestukte frezen, de standtijd is dan aanmerkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts