donderdag 1 september 2016

Cursus glas in lood

Zoek naar glas in lood op de nieuwe KensaQ. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.


Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Opzoek naar een specifiek product of dienst? U vindt alle categoriën op onze website.

Met Startpagina bent u altijd van alles op de hoogte: van aanbiedingen tot het nieuws! Foka leert u de glastechnieken glas - in-lood , tiffany en brandschilderen tijdens een workshopdag op de meest praktische manier. Ervaring is niet nodig: Na één dag cursus kunt u gegarandeerd zelfstandig aan de slag met de techniek als hobby of professioneel!


Cursisten komen uit heel Nederland en omstreken om de techniek te leren. U begint met het uitzoeken of maken van een patroon (uw eerste raam zal wel uit rechte verbanden bestaan). Vervolgens gaat u het glas op maat snijden (u berekent zelf de afmeting van het glas ), in het lood zetten, solderen en kitten. Hierdoor is er voor u de mogelijkheid een persoonlijk tintje aan het door u te maken glas in lood raam te geven. De cursus glas-in-lood wordt gegeven op zaterdagen, maar in overleg is het ook mogelijk een andere dag te reserveren.


Wilt u ook graag het oude ambacht van het glas in lood zetten leren?

Wij bieden u de mogelijkheid aan dit bij ons te leren door verschillende cursussen aan te bieden. Wij geven cursussen glas in lood voor beginners en voor gevorderden. Tijdens beide glas in lood cursussen leert u ondermeer welk gereedschap u nodig heeft, wat voor glas er allemaal is, hoe u dit het beste kunt snijden en slijpen, hoe het lood om het glas gelegd moet worden, hoe te solderen etc. Er is uiteraard voldoende ruimte om vragen te stellen.


In deze cursus behandelen we alle voorkomende werkzaamheden van de glazenier. Allereerst bekijken we wat u graag in glas - in-lood zou willen maken, vervolgens vertalen wij dat in een ontwerp, en kiezen de techniek om het raam te realiseren. De basiscursus glas in lood is een volledige praktijkcursus, van ontwerp tot het loodzetten.


Maximale aantal deelnemers is personen. Als u zelf een groep van 6-personen. Alles op het gebied van glas in lood ! Voor glasherstel, glasatelier, glas in lood , tiffany, glazen en veel meer!


Glas - In-Lood bedrijven per provincie. Breda is uw adres voor glas en lood reparatie, restauratie, ontwerp en realisatie. Wij zijn een traditioneel, klein atelier met aandacht en oor voor uw wensen.


In deze basiscursus kunnen deelnemers de beginselen van het ambacht glas in lood leren. Deze module kan los of als onderdeel van de complete vakopleiding tot glazenier worden gevolgd. Er zijn verschillende lesgroepen op maandag, vrijdag en zaterdag.


Wij werken niet met een hand-out voor het glas in lood. Tijdens deze cursus leert u het hele proces van glas in lood maken.

Glas in lood is een oud ambacht waar veel belangstelling voor bestaat. U maakt uw eigen ontwerp, kiest zelf de glassoort en de kleuren. Hierbij komt onder andere aan de orde glas snijden, glas in lood zetten en solderen. Ook krijgt u uitleg u uitleg over de aan te schaffen. Tijdens de inspirerende cursus leer je stap voor stap hoe een glas in loodraam wordt gemaakt.


Aan de hand van een oefenraam leer je de techniek van het snijden van glas , het zetten van glas , het solderen en het afwerken van het raam. Wij verzorgen één, twee en drie daagse workshops voor beginners en gevorderden in : GLAS - IN-LOOD , TIFFANY, GLASFUSING en BRANDSCHILDEREN. Glas in Lood Groningen is gevestigd in een mooie loods – gelegen op het voormalige terrein vd Suikerunie – langs de westelijke ringweg in Groningen Glas in Lood Groningen.


Bij Glas in Lood Groningen bent u welkom voor opdrachten, restauraties, cursussen of workshops.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts