woensdag 25 oktober 2017

Vocht tussen ramen

Voordelig, Secuur, Snelste van de Regio. Unieke garantie van jr! Maak uw muur of vloer waterdicht. Heeft u ook een waas tussen uw isolatieglas.


Warme lucht die afkoelt gaat zich zetten op de koude plekken in huis.

Dit zijn meestal ramen en spiegels. Dit fenomeen heet condensatie en is het gevolg van te veel vocht in huis. In dit artikel worden de oorzaken en de oplossingen van condens op ramen besproken. Seizoen in ramen vocht waargenomen. Nu in april weken op camping in Nederland gestaan en elke dag in alle ramen vocht.


Volgens dealer jammer maar je moet het er mee doen. Vocht of condens tussen dubbel glas: hoe verwijderen en voorkomen? Bij dubbele beglazing zullen we condensatie echter het vaakst aan de buitenkant aantreffen.

Bij een verzekering is wel vaak ook het schilderwerk etc. Overigens is de oorzaak van vocht tussen de ruiten vaak heel moeilijk vast te stellen waardoor dit regelmatig tot discussies voert. Dit ontstaat doordat het kader met daarin de glasbladen niet meer luchtdicht is. Na verloop van tijd zal door het vocht o. Vergeet daarnaast niet om uw ramen en deuren af en toe een paar minuten wijd open te zetten om uw woning goed te luchten.


Zit de condens niet aan de binnenkant van uw ramen , maar tussen de ruiten? Dit duidt op een lek in de dubbele beglazing. Bestaat er een slimme manier om vocht te verwijderen uit een.


Hierdoor komt er vocht tussen de glaspartijen en beslaan de ramen. Ik neem tenminste aan dat u condens tussen de twee glaslagen. Tussen glasruiten van dubbel glas. Dan is de temperatuur van de ruit laag, waardoor vocht condenseert tegen het koude oppervlak.


Uw ramen zijn dus beslagen en dit hoort niet zo! Als u dit probleem niet snel op lost, zal naar verloop van tijd een kalkafzetting in uw ramen zichtbaar worden. Dit kan niet meer worden verwijderd!


Ook heeft vocht tussen uw beglazing effect op het isolerend vermogen. Acrylaat heeft ook als eigenschap dat het, zij het in zeer geringe mate, diffuus is (lucht en vocht door laat).

Als gevolg daarvan kan de lucht, die zich tussen de binnen- en de buitenruit bevindt, een kleine hoeveelheid vocht bevatten. Dit vocht kan bij snelle temperatuurwijzigingen en een hoge luchtvochtigheid condenseren. Een lek in dubbel glas is lastig te repareren. Doordat er vocht en vuil tussen de glasplaten is gekomen, is vervanging vaak de enige oplossing. De gevolgen van een lek in dubbel glas zijn condensvorming en een lelijke witte waas.


Dikke gordijnen voor de ramen is ook een oplossing. Bevindt de condens zich in de spouw van het isolatieglas, dan is de kans groot dat er sprake is van een fabricagefout. Ook de leeftijd van de ruit kan een rol spelen. Tijdens onze dagdagelijkse activiteiten produceren wij een hoop vocht , door bijvoorbeeld alleen al uit te ademen. Condens tussen het isolatieglas.


De luchtvochtigheid in de woning stijgt en de ramen beslaan. Goed ventileren is dan ook de boodschap! Zet gerust alle ramen en kozijnen wijd open als u ventileert. Hoe kan het dat er vocht tussen het dubbel glas komt?


In principe is dubbel glas erg goed geïsoleer dus er zou geen vocht tussen moeten kunnen komen. Als dat toch gebeurt, dan is het dubbel glas lek geraakt. Vocht tussen de ramen is een indicatie dat het dubbele raam lek is. Het raam kan lek zijn geworden door ouderdom, een fabricagefout of doordat het raam niet goed geïnstalleerd is. Na een korte periode begint tussen de ramen van de voordeur condens te ontstaan.


Hij neemt natuurlijk direct contact op met de winkel, maar daar komt hij niet veel verder. Meneer Vochten , de eigenaar, laat weter dat er een geschil is met de leverancier en dat meneer moet daarom maar wachten. De deur kan dus niet worden gerepareerd. Hiervoor neemt u direct contact op met ons. Maar wat u misschien niet weet is dat beslagen ramen aan de binnen- of buitenzijde een normaal en natuurlijk verschijnsel zijn.


Voor beide situaties is een duidelijke verklaring. Graag leggen wij u dit uit. Heeft er iemand weet of de aanslag van waterdamp tussen dubbelglas van oude ramen verzekerd is door de brandpolis van AXA?


Ik heb mij dat laten wijsmaken door een stielman. Die heeft al verschillende oude ramen met dubbelglas kunnen vervangen met superisolerend glas, dit door de verzekering betaald!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts