maandag 16 oktober 2017

Olie voor hout

Ondersteun jezelf bij allerlei lichamelijke ongemakken. Original olie dé ondersteuning voor je gezondheid. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. Find restol houtolie vandaag!

U betaalt namelijk niet voor oplosmiddelen die tijdens de verwerking van het product spontaan verdwijnen maar alleen voor olie die het hout beschermt. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak.


Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Voor de tuinset willen we natuurlijk zoveel mogelijk olie in het hout zien te pompen want hoe dikker we de oliefilm in het hout kunnen maken hoe degelijker de bescherming wordt en dus hoe langer het hout mee zal gaan. Voor die toepassingen beginnen we dus vaak met óf Impregneerolie, of met een verdunde variant van de olie.


In tegenstelling tot andere producten zoals verf, vernis of beits legt olie geen film op het hout maar dringt het volledig in het hout.

Hierdoor is olie erg voedend. De houtvochtigheid mag niet meer dan bedragen. Oud hout , ruwe en geschaafde oppervlakken schuren met schuurpapier korrel 120.


Verweerde oppervlakken eventueel tot op het gezonde hout schuren. Hout in de tuin, zoals die voor schuttingen en tuinhuisjes wordt gebruikt, is vaak van het zachtere soort. Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits. Doordat de olie minder diep in hardhout dringt, wordt het hardhout ook minder goed beschermd door olie en krijgen vocht en vuil meer kans.


Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken. Je hebt geen grondverf nodig, maar zorg wel dat je het hout goed schoonmaakt voordat je de olie aanbrengt. Bij houten meubelen kan het ook goed zijn om het hout na het drogen een beetje op te schuren. Bankirai of bangkirai olie is een populaire olie voor het behandelen van bijvoorbeeld vlonders en schuttingen. Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten.


Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar. Olie zorgt voor een afstotend laagje.

Droog hout absorbeert te veel vloeistoffen, zoals sappen van vlees, wat uiteindelijk onhygiënisch is. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Lees voor meer informatie ook onze pagina over olie en gezondheid. Deze olie bevat geen oplosmiddelen.


Het verbruik is afhankelijk van het absorberend vermogen van het hout maar gemiddeld is een blik van 5ml voldoende voor het behandelen van circa vierkante meter. De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Bij Beitz onderscheiden wij onze oliën in twee groepen: Hardhout olie en Zachthout olie. Het is dus wel even belangrijk om te weten wat voor hout u wilt gaan behandelen. Echter is het niet altijd zo dat olie voor zachthout enkel gebruikt kan worden voor zachthout en andersom.


Hout olieën en hout waxen kopen bij HORNBACH. Het zit hem met name in de kleur. Verven is een manier om je hout goed te onderhouden. Echter je kan ook kiezen voor hout olieën of hout waxen.


Door het gebruik van hout olieën of hout waxen gaan objecten van hout langer mee. Daarbij geven de hout olieen en waxen de objecten een natuurlijke glans. Een kleurloze olie brengt u elk jaar opnieuw aan, een op kleur gemengde olie om de 2-jaar. De vergrijzing van het hout wordt met een olie op kleur beter geremd dan met een kleurloze olie. Welke olie voor Douglas hout ? De meest toegepaste olie van Jotun voor het behandelen van Douglas hout is: Jotun Treolje Solvent.


Lichte houtsoorten worden vaak afgewerkt met een wit-transparante variant om het pure, onbehandelde effect te behouden. Olie is een duurzame afwerking voor houten ondergronden. De donkere houtsoorten worden afgewerkt met een transparante, naturel olie die de kleur van het hout juist verdiept en verlevendigt. Olie dringt diep in het hout en zal op deze manier het hout verzadigen.


Hoe beter het hout verzadigd is met olie , hoe beter het beschermt is tegen vuil en vlekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts