donderdag 28 februari 2019

Plateelbakkerij gouda

Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Artikel: Potje met opening voor lepeltje en onderschotel Fabrikant: N. Bekijk ook onze overige advertenties of kijk op de. Op de veiling van deze week: D.

PZH was founded in the town of Gouda in South-Holland (Zuid-Holland). Gouds plateel is een verzamelnaam voor zowel glanzend als mat geglazuurd aardewerk, zoals dat door verschillende plateelfabrieken in Gouda werd geproduceerd. Je zocht naar: gouda plateel! Etsy geeft een thuis aan duizenden handgemaakte, vintage en unieke producten die aan jouw zoekopdracht gerelateerd zijn.


Het maakt niet uit waar je naar zoekt of waar op de wereld je woont, ons wereldwijde platform vol verkopers kan je helpen met het vinden van unieke en betaalbare opties. Gemerkt en in goede staat, klein plekje aan de achterkant aan de voet, zie laatste foto. Het decor of motief wordt met de hand door een zogenaamde plateelschilder op het plateel geschilderd voordat het voor de tweede keer gebakken wordt.

Plateel is een bepaald soort keramiek (aardewerk). Dit werk vindt plaats in de plateelbakkerij. De fabriek was gevestigd in Gouda. Earthenware covered box with decor Muvelee design Leen Muller ca.


Gouda een lieflijk stadje gelegen in de provincie Zuid-Holland. De stad staat bekend om zijn Goudse kaas , die in de zomer verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt, maar ook om de vervaardiging van kaarsen, stroopwafels en het Gouds plateel. Die werd gevestigd in Stolwijkersluis aan de Gouderaksedijk. Bekijk meer ideeën over Aardewerk, Keramiek en Vazen.


Décor Saphir, avec un beau bleu cobalt. Un diamètre à son point le plus large de cm. Gouda Bolvormig kruikje met handbeschilderd abstract floraal decor in tinten groem, blauw, bruin etc. Wordt aangetekend verzonden. Koninklijke Hollandsche Pijpen- en Aardewerkfabriek Goedewaagen” in Gouda.


Polychroom aardewerk vaas - Floraal decor (1). We schrijven midden jaren vijftig.

Plateelbakkerij Zuid Holland – Art Deco aardewerk kruikje met stop – decor Tessel Ca. Vind hier alle deals in Rotterdam! Uit nood werd een nieuwe stijl geboren.


Breng een bod uit via de onderstaande link. Na zijn vroege overlijden zet zijn echtgenote N. Montagne-Van Hofwegen het bedrijf voort. Bij het bedrijf wordt onder meer het bekende Goudse glansplateel vervaardigd en ook tegels. Bekende decoratielijnen zijn het Delfts blauw en het Gouds plateel.


Elk handgeschilderd stuk is uniek. Klein bakfoutje, zie tweede foto. Verzendkosten koper of afhalen in onze winkel in Gouda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts