vrijdag 22 februari 2019

Over behang behangen

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis.


Opnieuw behangen gaat vaak gepaard met een keuze: haal ik het oude behang af of kies ik voor behang over behang ? Hier de belangrijkste do’s en don’ts.

Behang kiezen, zelf behangen , behang verwijderen of behang winkels? Op de behang startpagina vind je tips en inspiratie over materialen, stijlen en merken. Over lagen oud behang dat goed vastzit (controleer vooral randen en hoeken), kunt u nieuw behang plakken, maar het mooiste resultaat krijgt u pas als u nieuw behang op een kale muur plakt. Als u over oud behang gaat behangen moet u ervoor zorgen dat de dikke naden goed glad geschuurd worden en de losse stukken vastgeplakt worden. Kun je vliesbehang over gewoon behang heen plakken?


Dit kunnen wij beantwoorden met een simpele: Nee. We zullen u een aantal argumenten geven: -Bij vliesbehang moet je de ondergrond inlijmen. Dit zorgt voort opweking en werking van het oude behang en kan nare bubbels en zelfs onthechting tot gevolg hebben van het nieuwe vliesbehang.

Kan ik over mijn bestaande behang behangen ? Question,likes_count:slug: over. Duw het behang bij wandcontactdozen er zachtjes tegen en trek het vervolgens terug naar achter. Je zal nu de contouren in het papier zien die je makkelijk kan uitsnijden of knippen.


Oude behang verwijderen is wel het verstandigst. Als je over oud behang gaat behangen zie je later de naden terug van het oud behang. Het is misschien wat meer werk maar het resultaat is er later ook naar.


U kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren gebruiken, over baan behang bijvoorbeeld paars en over de volgende weer zwart. Wat ook een leuk effect geeft is om krijtverf over behang te gebruiken. Ik ben geen voorstanden van behangen over oud behang. Op zich zou het wel moeten kunnen, gezien de vele lagen behang die je soms in (oudere) huizen achter elkaar eraf kan trekken.


Dan moet het vorige behang er heel goed opzitten, mooi strak, nog overal goed. Kun je zomaar over elk behang heen verven, of ik het verstandiger om eerst het behang eraf te halen? Vergelijk prijzen en bestel! Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken.


Vlakvinyl behang , glad kunstof behang , 1 afwasbaar, zeer sterk, glad oppervlak Schuimvinyl, 1 afwasbaar, zeer sterk, relief oppervlak Behangen wordt meestal op een behangtafel gedaan. Met nieuw behang tover je elke kamer om tot een inspirerende ruimte.

Wel is het handig om eerst wat meer te weten over behangen. Bijvoorbeeld hoe je oud behang kunt verwijderen of welke soorten behang er zijn. Met onze tips voor behangen kun je direct van start.


Informatie over behang De meeste mensen oriënteren zich tegenwoordig op het internet. Dat gebeurt natuurlijk ook steeds vaker met behang. Maar door een beeldscherm kan de kleur van behang anders worden weergegeven dan het daadwerkelijk is.


Ook de glans van een behangsoort is van belang voor de (kleur)beleving. Het is goed mogelijk om over behang te verven, maar niet in alle situaties (lees stap hieronder). Als je niet meer tevreden bent over het behang en je wilt een ander kleurtje aan de kamer geven dan is het soms best een idee om het behang gewoon te schilderen in plaats van het behang volledig te verwijderen. Ik heb zelf een tussenscheiding gemaakt tussen de woonkamer en de keuken door middel van een wand. Deze heb ik toentertijd met glasvlezel behangen.


Nu wil ik deze overnieuw behangen , maar ik twijfel of je wel over een bestaand behang kan behangen. Wat ik gehoord heb is dat het verwijderen van glasvezel behang vrij lastig is. Ben je niet (meer) tevreden over je behang of glasvliesbehang? Eroverheen schilderen is dan een prima alternatief.


Maar je hebt geen zin om opnieuw te behangen ? Zo´n prachtige foto als behang over de hele wand geeft direct een fijne sfeer in je kamer. Ben je op zoek naar een leuke print behang voor de kinderkamer? Wij hebben speciaal behang voor kinderen.


Dit behang is ideaal voor kinderen want het is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts