maandag 25 februari 2019

Nis in de muur

Sierlijsten voor wanden, vloeren en muren. Koop decoratieve elementen van Orac online in onze webshop. Wandlijsten, deurpanelen en meer. Decoratieve plinten en meer.


Eten bestellen doe je gemakkelijk online bij De Muur in Putten!

Een nis is een uitsparing in de dikte van een muur. Door het aanbrengen van een nis komt het muurvlak over een bepaalde hoogte en breedte dieper te liggen dan de rest van de muur. Vaak is een nis rechthoekig van vorm, soms wordt een nis aan de bovenkant afgesloten met een boog, denk aan de rondboogfriezen bij een liseenversiering.


De nis wordt dan boven het bed toegepast. Leuk als alternatief voor de ‘normale’ boekenplank. Maar je kunt het ook als nachtkastje gebruiken om kleine spullen in te plaatsen.


Prachtig en nog functioneel ook.

Ik ging op zoek naar mooie inspiratie voor het maken van een nis. Deze pin is ontdekt door firefighter__79. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Een dergelijke uitvoering is zeer voordelig niches kijkt in combinatie met een lage meubels. Stucwerk op de muren en rond de nissen met succes een aanvulling op het interieur composities.


En om de ruimte te vergroten, plaatsen ontwerpers er vaak een spiegel in. Het enige waar je op moet letten bij het vullen van de openingen is het totale gewicht van de items, en al het andere is een kwestie van smaak en. Een nisje in de muur zou je kunnen vergelijken met een wandplank. Ze zijn als het ware onderdeel van de muur.


De opbouwnis is de meest ideale nis wanneer u niet wilt hakken in uw muren. Opvallende nis of geheime ruimte in uw badkamer? Sanitairwinkel heeft diverse nissen in haar assortiment waardoor u de nis op verschillende manieren en plaatsen toe kunt passen.


Zo kunt u de nis er extra laten. Dan bouw ik het muurtje omhoog, en ter plaatse waar de nis moet komen maak ik de blokken op maat van de nis. Daar boven lijm ik dan weer gewoon de blokken verder, en ondersteun eventueel even de blokken die boven de nis zitten even met een lat.

Die lat kan de volgende dag weg gehaald worden. Bekijk meer ideeën over Interieur, Badkamer nis en Badkamerideeën. Het kon veel van wat constant in de keuken nodig is aanpassen - granen, suiker, jam, verschillende spins en andere benodigdheden, gebruiksvoorwerpen, huishoudelijke apparaten, diverse huishoudelijke artikelen. Extra gemak van deze voorraadkast was dat het een nis was in de muur in de keuken. Het wordt steeds vaker gebruikt in ons land en wint aan populariteit.


De uitholling kan rechthoekig zijn, maar is meestal afgedekt door een boog. Het achterveld kan segmentvormig, vlak of halfrond gebogen zijn. Muurgeleding door middel van reeksen, meer en minder diepe, nissen werd veelvuldig toegepast in de Romaanse bouwkunst. Meet de breedte van de nis op. Zaag de fotoplanken op maat, zodat de nis in de gehele breedte planken krijgt.


Teken de verticale afstand tussen de planken met potlood op de muur. En dan: Schuur de fotoplanken licht op met een schuursponsje om later te behangen. Bevestig de planken aan de muur met wandpluggen en schroeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts