woensdag 4 oktober 2017

Loodlijn behangen

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Koop nu en bespaar geld vandaag.


Profiteer van deze aanbieding! Duw het behang bij wandcontactdozen er zachtjes tegen en trek het vervolgens terug naar achter.

Je zal nu de contouren in het papier zien die je makkelijk kan uitsnijden of knippen. Begin met behangen langs een loodlijn die je precies verticaal hebt afgetekend. Je maakt gebruik van een touwtje met iets zwaars eraan. Plak de Banen Behang vanuit de Loodlijn U begint te plakken bij de loodlijn en niet vanuit de hoek. U tekent een loodlijn aan weerskanten van elke hoek in de kamer.


Nu klop je het behang in de hoek weer vast. Plak vervolgens de rest van de banen. Na iedere hoek breng je weer opnieuw een loodlijn aan.


Stap 4: Het behang netjes afwerken Natuurlijk wil je dat het behang zoveel mogelijk op elkaar aansluit zodat er geen kieren zichtbaar zijn.

Hoeken behangen met vliesbehang is zelf te doen. Wil je weten hoe je hoeken kunt behangen met vliesbehang, dan heb je deze tip nodig, waarin ik je leer om een hoek te behangen met vliesbehang. Want je wilt niet dat je vliesbehang los gaat komen op de hoeken. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Plaats de eerste behangbaan recht langs de loodlijn en veeg de baan aan met een behangborstel.


Laat bij de hoeken het behang een stukje doorlopen. Druk het behang aan de boven- en onderkant goed aan met de behangspatel. Gebruik een behangliniaal en een scherp stanleymes om de baan op maat te snijden. Houd hierbij het mes zo vlak mogelijk op het.


Alle volgende banen behang plak je weer tegen de voorgaande baan aan. Het belang van een loodlijn is dat je het behang met behulp hiervan netjes recht kunt plakken. Omdat huizen zelden loodrecht zijn, zul je zien dat het behang scheef af gaat lopen wanneer je geen gebruik hebt gemaakt van een loodlijn.


Bij het behangen van een binnen- of buitenhoek breng je de eerste baan zo aan zodat deze de hoek deels overlapt (ca. cm). Snijd het behang langs de loodlijn af en breng de volgende baan aansluitend aan. Zo wordt het behang door de hoek van de muur met het raam geplakt. Als de afstand van de loodlijn tot de hoek op enig punt groter is dan de breedte van het papier, zal er niet genoeg papier zijn om door de hoek te plakken. Teken dan een nieuwe loodlijn af, dichter bij de hoek.


Maak een loodlijn door een gewicht aan een stuk touw vast te maken en laat het hangen aan een spijker in de wand. Zet naast de loodlijn van boven naar beneden merktekens op de wand.

Gebruik deze merktekens dan als referentiepunten om je eerste strook behangpapier loodrecht te hangen. De meeste huizen zijn niet loodrecht en hebben scheve muren. Met een loodlijn kun je behang toch recht op de muur plakken.


Langs het touwtje trek je een lijn. De eerste baan behang die je opplakt, moet je direct tegen de loodlijn aanleggen. Maak zelf een loodlijn om de banen van je behang te bepalen. Een loodlijn is een draadje die je bovenaan de muur bevestigt en aan de onderkant een klein gewichtje heeft. Door de zwaartekracht zal het draadje altijd recht naar beneden hangen.


Je kunt zo’n loodlijn zelf makkelijk maken. Behang aan de hand van een waterpas of getekende loodlijn. Huizen zijn namelijk nooit recht gebouwd.


Begin vanuit het midden van een muur met behangen. Tegen een muur aan beginnen zou kunnen betekenen dat de banen scheef op de muur komen. Begin altijd tegen een verticaal afgetekende loodlijn. Behangen is een klusje dat de meesten onder ons zelf proberen. Behangen kan je perfect zelf doen, als je een klein beetje een handige Harry bent.


Zo kan je die problemen al vermijden. Een behangproject heeft waarschijnlijk iedereen uitgevoerd. Met vliesbehang is het wat moeilijker. Dankzij deze klusvideo heeft geen enkele strook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts