vrijdag 13 oktober 2017

Hechtprimer stucwerk

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor?


Stuc-Primer is een zuigkrachtregulerende voorstrijk.

Je gebruikt deze voorstrijk op sterk of onregelmatig zuigende ondergronden. Zo voorkom je dat de gipspleister. Latex spuiten op nieuw of onbehandeld stucwerk. Latexspuiten op nieuw stucwerk vereist een geheel andere aanpak, moet je nu voorstrijkmiddel of hechtprimer gebruiken of niet? Knauf Stuc – primer geel kg.


Voordelig Latex Spuiten legt het u graag uit. Mochten er nog lossen delen van oud stucwerk zitten verwijder die dan.

Hechtprimer voor moeilijke ondergronden. De hechtprimer is de ideale keuze voor moeilijker ondergronden. Het gaat dan bijvoorbeeld om zink en RVS, materialen die net als gegalvaniseerd staal en aluminium bekendstaan als de non-ferro metalen. Ook andere metalen bieden niet altijd de juiste ondergrond voor een normale grondverf.


Als u in huis een hechtprimer nodig hebt om bijvoorbeeld u nieuwbouw deuren (opdekdeuren) of stalen kozijnen te schilderen, dan is het verstandig om een watergedragen hechtprimer of grondverf te gebruiken, deze ruiken niet zo sterk, zijn snel droog en zijn makkelijk in gebruik en overschilderbaar met vrijwel alle soorten verf. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Primers en voorstrijk zijn eenvoudig in gebruik. Al zal je in het begin misschien denken dat dit niet nodig is, op den duur zal je er zeker profijt.


Gespecialiseerd in decoratief stucwerk met de uitstraling van metselwerk! De gevel wordt gestuukt in de gewenste steenkleur. Wanneer het stucwerk begint aan te trekken wordt het motief erin gesneden en er vervolgens uitgehaald. Het geheel wordt gekleurd en er worden kleurnuances. Nieuw stucwerk dat door een ondeskundige latex spuiter te vroeg van een hechtprimer is voorzien.


Vocht dat nog opgesloten zat in de wanden zat is door de hechtprimer en het latex spuitwerk naar buiten gekomen. De prijzen voor behangklaar stucwerk liggen lager dan die voor sausklaar stucwerk.

Bij behangklaar stucwerk zijn kleine oneffenheden in de muur niet erg, u gaat immers behangen waardoor hier niets meer van te zien is. Als u de muur of plafond wilt sauzen dan is het van belang dat de ondergrond helemaal glad en egaal is. Om u toch inzicht te geven in de kosten hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen die per mkunnen worden gehanteerd.


In veel gevallen is het aan te raden om een voorstrijk te gebruiken bij leemstuc. Hierdoor heb je een grotere garantie dat het stucwerk stevig kan hechten en een langere levensduur heeft. Naast het toepassen van een voorstrijk is het ook van belang om de ondergrond goed voor te bereiden.


Ik ben al een aantal keren muren tegengekomen die niet waren voorzien van een hechtprimer , het valt na verloop van tijd van je muren af. Als jouw stukadoor adviseert dit niet te doen is het een prutser die niet weet waar hij over praat! Om er voor te zorgen dat het stucwerk goed hecht wordt er een zogenaamde hechtbrug gebruikt, dit is een materiaal dat goed hecht aan de ondergrond en waar stucwerk ook perfect op hecht.


Dit proces wordt voorstrijken genoemd en dit doet men met een hechtprimer. Alweer een vraagje over het stucwerk. Ook op de kluspagina kon ik het niet vinden dus: Moet je fermacell platen voorstrijken (zo ja, met iets speciaals) voordat je kunt stucen? De hoeveelheid hangt af van het type stucwerk , de samenstelling en van de stucadoor. Stucwerk bestaat uit een bepaalde hoeveelheid water.


Het kan zijn dat het stucwerk tot wel uit water bestaat. Dit vocht moet, nadat het eenmaal aangebracht is, uit het pleisterwerk verdampen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts