vrijdag 27 oktober 2017

Opleiding styliste

Tijdens de opleiding heb ik mij zelf ontwikkeld en leren kennen als styliste. Daarnaast ben ik meer bekend geworden in dit vakgebied. Mijn stijl als styliste kan omschreven worden als: gebruik van natuurlijke materialen, kleur als basis, aangekleed met rijke en warme accessoires. Deeltijdstudie: jaar, dag per week studie volgen van 10.


Het voordeel van deze modulaire opleiding tot stylist of styliste is dat je flexibel je tijd in kunt delen. Hierbij volg je mondeling onderwijs onder leiding van leerkrachten met praktische ervaring.

Zij hebben erg veel ervaring opgebouwd gedurende hun carrière in de mode branche, die zij graag met jou willen delen. Na het volgen van deze opleiding ontvang je een schooldiploma voor Modestyling. Worden de opleidingen en of cursussen ook in het Engels gegeven? Nee, de basis doceertaal is Nederlands.


Buitenlandse studenten zullen de Nederlandse taal aantoonbaar in voldoende mate moeten beheersen. Op een correcte taalbeheersing op hbo- niveau wordt nadruk gelegd. Mijn dochter is jaar, maar ze weet zeker dat ze styliste wil worden.


Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke cursusduur afhankelijk is van de keuzes die je bij inschrijving maakt. Extra informatie: Al onze cursussen en opleidingen zijn btw vrijgesteld en inclusief inschrijvingskosten, literatuurkosten, begeleiding voor jaar en examenkosten. Mocht je voor een cursus of opleiding een examen dienen af te leggen bij een extern examenbureau dan staan de kosten duidelijk op de betreffende cursuspagina. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te gaan werken.


Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn. Academisch gerichte bacheloropleidingen hebben als doel voor te bereiden op een master en dus niet rechtstreeks op dit beroep.


Ze worden hier vermeld om het instapniveau van de opleiding aan te geven. Op deze website vind je volop informatie over onze opleidingen. Twijfel je over de juiste opleiding ? Meer info over de opleiding. Het is een kleinschalige modeopleiding waarbij je les krijgt van enthousiaste vakdocenten. Overig materiaal schaf je aan in overleg met de docent en naar eigen inzicht.


De opleiding Junior stylist volg je via de beroepsopleidende leerweg (bol). De boeken van de opleiding interieurstyling kun je ook gebruiken bij de opleiding binnenhuisarchitectuur. Ook als je al werkzaam bent in deze sector, maar je kennis en vaardigheden op het gebied van interieurontwerp en styling verder wilt ontwikkelen, is deze opleiding een echte aanrader.


Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht? Als medewerker styling moet je allereerst houden van mode. Je moet nauwkeurig werken en streven naar kwaliteit. Na de nivaeu-opleiding tot stylist kun je een hbo opleiding gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende hbo opleidingen na MBO Junior stylist: hbo Bachelor of Business Administration in Fashion en hbo CMGT, maar misschien ga je liever met producten aan de slag tijdens hbo Industrieel Product Ontwerpen.


Hierbij krijg je van ons zoveel begeleiding als nodig blijkt te zijn. Dit is een BOL- opleiding. Dat betekent dat je zo’n van de tijd les krijgt en in de praktijk bezig bent.


Bij Rijn IJssel volg je RIJk Onderwijs. NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen.


De arrangementskosten bedragen € 2-(excl. btw) per dag of € (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De hbo- opleiding Allround Styling leidt je op tot professional op het gebied van mode-, interieur-, food- en mediastyling.


Na afronding van de opleiding ben je een expert in het signaleren van trends en het bedenken van nieuwe concepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts