woensdag 3 oktober 2018

Epoxy aanbrengen op hout

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach.

U krijgt direct een bevestiging. Met hout epoxy kunt u eenvoudig een epoxy coating op uw tafelblad aanbrengen. Lees en leer hier meer over in onze handleiding. Geen wonder dat epoxy tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt bij het bewerken van hout.


Een laag epoxy kan worden aangebracht op hout en geeft een mooi glanzend uiterlijk. Kiertjes en scheuren worden gevuld en het hout wordt beschermd tegen indringen van vocht en vervuiling. Dit geeft een mooi glans effect aan het hout en beschermt het hout goed tegen vocht en krassen e. Dit is een van de meest eenvoudigste uit te voeren methode en valt qua kosten erg mee.

Lees de uitgebreide handleiding voor het afwerken van hout met Epoxy coating. Coaten met epoxy Voor het langdurig beschermen van hout , polyester, beton, (piep)schuim, metaal en aluminium coat je het werkstuk een of meerdere malen met epoxy. Coaten is eenvoudig: De hars wordt op dezelfde manier aangebracht als bij schilderen, met een roller of een kwast. Wanneer epoxy op epoxy wordt verwerkt, kan er tot ongeveer uur na uitharding zonder schuren worden verder gewerkt. Vuistregel is dat er verder kan worden gewerkt zonder te schuren als de epoxy nog zo zacht is, dat er met een nagel een indruk kan worden gemaakt.


Harde, transparante epoxy op hout. De laatste tijd is de zogenoemde ‘ epoxy afwerking’ in populariteit enorm toegenomen. Vooral bartops, keukenbladen en tafelbladen worden veelal afgewerkt met een harde, transparante laag epoxy (ook wel casting epoxy resin of expoxy verf hout genoemd).


Indien men wil dat de hout -structuur zichtbaar blijft na het aanbrengen van het weefsel met epoxy hars, dan moet men ervoor zorgen dat het te behandelen hout blank is en ontdaan van stof, vuil e. Eventueel ontvetten met aceton. Houtrot repareren met epoxy kan je zelf! Als je hout wilt repareren met epoxy , dan zijn deze tips geschikt voor jou om een goede houtrot reparatie te kunnen doen. In deze aflevering ga je namelijk zien hoe je houtrot kunt repareren en je ziet welke plamuurmes ik daarvoor gebruik. Het is belangrijk dat je wel epoxy gebruikt bij zulke reparaties.


Heldere toepassing op hout. Het werken met epoxy en glasvezeldoek vereist wel wat kennis van zaken.

Afwerking na het aanbrengen van de epoxy Epoxy coating op beton, hout en andere Let op : Epoxy coating zorgt slecht voor warmtegeleiding en hierdoor niet geschikt voor het aanbrengen op vloeren met. Wilt u weten of epoxy coating geschikt is voor uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij werken samen met coating experts met verschillende specialisaties die u specifieke informatie kunnen bieden over de beste oplossing voor uw project.


Antislip coating op hout voor op vloeren, trappen, vlonders, steigers en scheepsdekken. Meestal is dit een twee componenten coating op basis van epoxy. Antifouling coating voor hout wordt aangebracht op rompen van boten, buitendeuren en -kozijnen om de aanhechting van organismen op het oppervlak tegen te gaan. Door het aanbrengen van een epoxy slijtlaag, wordt een veilig, stroef oppervlak voor verkeer gecreëerd die tevens dient als conservering voor het onderliggende materiaal.


Wat de voordelen van het aanbrengen van een epoxy slijtlaag zijn en hoe deze wordt aangebracht , delen we graag met u. WERKEN MET EPOXY EN GLASVEZELDOEK De combinatie epoxyhars en hout , al dan niet samen met glasvezeldoek, is een zeldzaam gelukkige. Macboat heeft alle kennis in huis om deze combinatie op een bijzondere manier toe te passen: met heldere hars waarbij de houten ondergrond zichtbaar blijft. Bij een houten schip dat niet is ontworpen om door epoxy of een vergelijkbare laag te worden ‘ingepakt’ is het eerder regel dan uitzondering, dat er door het ‘werken’ van het hout of onvolkomenheden bij het aanbrengen uiteindelijk toch (haar)scheurtjes in de coating komen waar water doorheen lekt. Hierdoor kan het eenvoudig worden aangebracht over verschillende materialen, die hierdoor duurzamer worden maar niet inleveren op uitstraling.


Wist u bijvoorbeeld dat onze epoxy coating transparant ook op hout wordt aangebracht ? Daarnaast kan het verwerkt worden in een epoxy gietvloer, siergrindvloer of troffelvloer. Wat de prijs betreft, is epoxy goedkoper dan polyurethaan en als het op afwerking aankomt is epoxy in een mooie hoogglans afwerking te verkrijgen. Een cementgebonden gietvloer kan in een dikte van tot mm aangebracht worden en wordt daarom vaak toegepast bij vloeren die gerenoveerd of geëgaliseerd moeten worden.


Zorg dat je eerst het rotte hout wegsteekt tot je ‘vers’ hout tegenkomt. Nu kun je de houtvuller aanbrengen ! Sinds kort is er zelfs componenten plamuur op de markt die uit één koker komt, zoals Den Braven Zwaluw Repox. Door een ingenieus mengsysteem kun je het direct aanbrengen op de reparatieplek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts