maandag 20 mei 2019

Kalleien

Alles over kaleien , van de eigenschappen, over de voor- en nadelen tot de prijs, vind je in dit artikel. Toch is het woord ‘ kaleien ’ één van de minst eenduidige termen uit de bouwwereld! Eerst en vooral, is het ‘kalei’ of ‘kallei’. Na wat rondvraag bij taalkundigen werd vooral kalei met één ‘l’ naar voren geschoven.


Daarom heb ik deze schrijfwijze dan ook gebruikt in mijn thesis en op deze website.

Pleisters-Stuc, Allerlei Steenmassiefbouw. Het is het dun bepleisteren van een poreuze ondergrond met een kwast of papborstel met een kalkpleister. Kaleien is geen product, maar een techniek. Wij spreken dan ook over kaleipleister en niet over kaleiverf.


Het kan dienen voor de afwerking van een stenen binnenmuur en is dus ideaal bij kleine renovaties of een herinrichting. De beslissing om de buitenmuur te kaleien vloeit meestal voort uit esthetische of technische overwegingen. Kaleiën is een speciale schildertechniek die je gevel een rustieke aanschijn geeft.


Je muur kaleien : van voorbereiding tot het eigenlijke aanbrengen tegen je gevel.

Voor kaleien , is het aan te raden om de werken te laten uitvoeren door een professional. Een kleine onoplettendheid is vaak al voldoende voor een slecht eindresultaat. Door het werk te laten uitvoeren door een professionele schilder, kan je jarenlang genieten van een mooi resultaat. We hebben in de tuin muurtjes gebouwd met ytong stenen, met de bedoeling ze later te kaleien. Zal dit weg zijn met het kaleien ? Of moeten we deze stenen afhalen en een groot stuk opnieuw beginnen?


Bij vochtig weer vertoont de kalei de befaamde ‘vlekvorming’. Het kaleien van gevels wordt al heel lang gedaan, vooral bij renovaties. Maar ook bij nieuwbouwwoningen en zelfs in je interieur kan het voor een verbazend authentiek effect zorgen, zonder de oorspronkelijke structuur van de gevel te verliezen.


Door je binnenmuren te laten kaleien , geef je ze een authentieke landelijke look. Kalei bestaat hoofdzakelijk uit kalk en rivierzand. Door het aanbrengen van deze massa met een blokkwast, krijg je het typische strepeneffect. Wit is de meest gebruikte kleur, maar je kan ook kiezen voor andere kleuren.


Het gebruik van kalk – en niet van cement of een synthetisch materiaal als bindmiddel – biedt een aantal belangrijke technische voordelen. Door het gebruik van een blokborstel bekomt men een typisch strepeneffect. Hier vindt u gedetailleerde technische informatie over onze producten.


Ook vindt u hier informatie over veilighei verwerking en certificering.

Pieter en Jeroen Schaeverbeke zijn broers met jaar ervaring in de schildersbranche, die zich eveneens gespecialiseerd hebben in het kaleien. Door vakkennis en jarenlange ervaring werd een uitgebreid en tevreden klantenbestand opgebouwd. Hierbij wordt namelijk met een kwast een laag kalkpleister op de buitenmuur aangebracht.


Deze techniek zorgt voor een landelijke uitstraling voor je woning. Met deze vorm van gevelrenovatie kan je ook oneffenheden in de buitenmuur snel verbergen. Overweeg je om een oprit in kasseien aan te leggen?


Inspiratie en informatie over de soorten kasseien met hun prijs per vierkante meter vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts