vrijdag 15 april 2016

Bandvertrager rolluik

Bespaar tot wel via kiesproduct. Let op, voor bestaande rolluiken zonder vertrager heeft u meer band nodig! Voor rolluiken met bandvertrager wordt 4x de hoogte van het rolluik geteld om de lengte van de band te berekenen.


Met deze bandvertrager in uw rolluik in plaats van een standaard bandschijf, kunt u met weinig kracht een groter rolluik met de hand bedienen. Ook pijnlijke vingers na het optrekken van een band of koord bediend rolluik ?

Met deze vertrager is het optrekken van het rolluik half zo zwaar. Tevens een goedkoop alternatief op het inbouwen van een elekrtomotor. Gecombineerd met band- of koordschijf en asprop is deze vertrager voor alle band- en koordbediende rolluiken toepasbaar. De prijzen voor rolluiken bij de Gamma worden gebaseerd op de afmetingen. De kleinste afmeting is meter bij meter en de grootste afmeting is meter bij meter.


Naast deze standaardprijzen kun je het rolluik uitbreiden waar je een toeslag voor betaalt. Denk hierbij aan een bandvertrager , elektrische bediening of een afstandsbediening.

De bedieningen voor rolluiken zijn: Ban Mono en Motor. Wij zien het liefst alleen maar motoren. Die geven veel minder problemen. Voor een rolluik van max: m2.


Bandvertrager voor Mini- rolluiken met een vertraging van 1:Trekkracht kg. Heeft u gekozen voor handmatige bediening, dan zorgt de bandvertrager ervoor dat het rolluik geleidelijk omhoog en omlaag gaat en dus niet in één keer omlaag knalt. Dit rolluik (en) werd u door een vakkundig bedijf voor rolluiken - zonweringstechniek geleverd.


Brengt u zelf geen veranderingen aan het product aan! Een veilige werking is dan niet meer gegarandeerd. De getoonde afbeeldingen zijn als voorbeeld bedoeld.


De handleiding geldt ook voor ander type rolluik. Rolluik met bandvertrager. Een bandvertrager vergroot het gebruikersgemak van de rolluiken. Dit is een kleine bandschijf die ervoor zorgt dat het rolluik niet zomaar ineens naar beneden valt.


Hoeveel een rolluik met bandvertrager kost, verschilt per situatie. Bedient u uw rolluik handmatig?

Dan is de installatie van een bandvertrager een goed idee. Dit is vooral belangrijk bij grote rolluiken , omdat deze redelijk zwaar zijn. Met een vertrager kan het rolluik makkelijker omhooggetroken worden en is toepasbaar op alle band en koord bediende rolluiken. Te gebruiken bij rolluiken hoger dan 220cm met een maximaal oppervlak van m², of voor rolluiken met een bandvertrager.


Kijk voor de handleiding bij Downloaden. Voordat u begint met het monteren van uw rolluik , is het handig om eerst een aantal voorbereidingen te treffen. De voorbereiding voor het monteren van uw rolluik. U zit in het donker, of kunt juist de rolluiken niet meer naar beneden krijgen.


U kunt bij ons terecht voor diverse soorten reparaties of herstel van uw rolluik , vervangen van rolluik band of onderhoud aan de motoren van uw rolluik. De meest voorkomende reparaties en kosten vindt u hier. Klik hier voor een reparatie aanvraag.


De meeste handbediende rolluiken worden bediend met 14mm brede band. Alle onderdelen vindt u terug in deze categorie bandbediening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts