woensdag 24 mei 2017

Kleuren betekenis

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Het beïnvloedt onze stemmingen en geeft ons bijvoorbeeld informatie. Als je gebruik maakt van kleur , is het verstandig rekening te houden met het effect, de symboliek en de associaties die deze kleur oproept. Als je veel verschillende kleuren door elkaar gebruikt, kan dat zorgen voor chaos. Als je de betekenis van kleuren kent, kun je er gebruik van maken.


Symbolische betekenis kleur blauw - Emoties en eigenschappen Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met (evenwichtig) blauw zijn: wilskracht, idealen, geloof en vertrouwen in intuïtief inzicht, een verkoelende en verruimende sfeer die inspiratie, rust en vrede geeft en werkt tegen sleur.

Elke kleur zegt wel iets tegen anderen over jou, wat je wil en wat je kan. Bovendien beïnvloeden kleuren hoe jij jezelf voelt en welke houding je daarbij aanneemt. Bepaal dus zorgvuldig welke kleur je voor welke gelegenheid uitkiest – met Vanessa Edwards’ onthulling van de universele betekenis van kleuren.


Kleuren zijn super belangrijk in marketing. Aan kleuren kan een betekenis worden gegeven, door de associaties die ze oproepen. Deze associaties worden veelal onbewust opgeroepen. Kleur speelt hierin een belangrijke rol. Maar welke kleur moet je nou kiezen voor je bedrijf?


Lees hieronder de betekenis van de verschillende kleuren en de associaties die mensen hier, over het algemeen, bij hebben.

Rood is een emotionele kleur die energie, passie en kracht oproept. Meer betekenis van kleuren in je huisstijl: Wit Bruin Goud. De juiste kleur voor jouw concept, de beleving voor jouw gasten. Er zijn zoveel kleuren waaruit je kunt kiezen om jouw verhaal te vertellen of jouw boodschap te ondersteunen.


Houd er echter wel rekening mee dat het praktisch en geloofwaardig blijft. Welke betekenis hebben kleuren in culturen, landen of religie Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat de keuze van kleuren binnen een huisstijl bepalender zijn dan je denkt. Je zult niet de eerste zijn die een ‘kleurenmisser’ maakt en zeker niet als hier ook een andere cultuur bij betrokken is.


Er wordt een heleboel verteld over de betekenis van de verschillende kleuren en soms is het ook erg moeilijk om dit als exacte wetenschap te beschouwen. Niets in de natuur is echt absoluut, dus je intuïtie en ervaring kan van onschatbare blijken bij het interpreteren van de aura kleuren. Het warm-koud contrast wordt veroorzaakt doordat sommige kleuren , vooral in de kleurencirkel rond de kleur rood gelegen, een warme indruk maken. Andere kleuren , rondom de kleur blauw, maken een koude indruk.


De warmte van een kleur in een schilderij kan door het warm-koud contrast versterkt worden door er een koelere kleur naast te zetten. De betekenis van kleur in de taal. Ook in de taak worden kleuren gebruikt om dingen weer te geven en zo zijn bepaalde kleuren ook onlosmakelijk verbonden met een kleur. De meeste mensen zullen de kleur oranje verbinden aan ons koningshuis of aan ons nationaal voetbalalftal. Als marketeer behaal je voordeel door de betekenis van kleuren te kennen.


In jouw Yogi lifestyle draait het om aandacht voor jouw lichaam en gezondhei genieten van kleine dingen en af een toe een moment van rust voor jezelf nemen. Hoe kunnen kleuren jou ondersteunen bij het vinden van jouw balans? Wil jij meer informatie over mindfulness, yoga en andere leuke tips?

Met andere woorden balans. Ik help je graag met alles wat je wilt weten! Ze zijn onmisbaar, want elke kleur zorgt namelijk voor een bepaald effect en gevoel.


Staat voor veel energie en de fysieke overlevingsdrang, het materiele bewustzijn, ritme, passie, uithoudingsvermogen, sterke emoties, mannelijk en het handhaven van het zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts