donderdag 8 augustus 2019

Verf voor buitenkozijnen

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Wij hebben de Verf die u zoekt.

Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Kies uit producten vanaf € 295. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Er zijn inmiddels diverse verfsystemen op de markt.


Hoe minder oplosmiddel de verf bevat, hoe minder milieubelastend hij is. Steeds meer mensen gebruiken dan ook in plaats van de traditionele verf (alkydverf met veel oplosmiddelen) voor een high-solid verf (ook op terpentinebasis, maar met minder oplosmiddel) of voor acryllak voor buiten. Met name verf voor buiten is wat dikker en daardoor geschikt voor een kleiner oppervlak.

Wil je liever niet zelf de buitenkozijnen schilderen, maar wel op de kosten besparen? De verf die je kiest voor de kozijnen is dezelfde die je voor de dakrand en boeiboorden kunt gebruiken. Het voordeel is dat je minder verf overhoud en dat het echt dezelfde kleur wordt. De meeste huiseigenaren kiezen ervoor om de kleuren van ramen, kozijnen, eventuele luiken, dakrand en gevelbekleding hetzelfde te houden.


Buitenkozijnen en deur slaan mat uit. Dat is niet fijn, want zo lijkt het erop dat het schilderen voor niets is geweest, of dat de verf niet goed is. Tip 2: Kies voor kunststof buitenkozijnen een hoogglans verf.


Dat geldt ook als je de kunststof kozijnen buiten gaat schilderen. Deze verf is duurzamer dan alle andere hoogglans verf en mengbaar in elke gewenste kleur. Deze verf droogt veel sneller en wordt sneller hard dan standaard verf bij winterse temperaturen. High solid verf : Deze soort verf bevat veel minder oplosmiddel dan alkydverf.


Het grote voordeel is dat deze verfsoort beter is voor het milieu, omdat het minder schadelijk is. Meng de verf goed voor je aan de slag gaat. Zet de deur of het raam open. Begin te schilderen rondom je glaswerk en werk naar de buitenkant toe Verf van boven naar beneden, tegen de zwaartekracht in. Tip: Verf ramen en deuren zowel binnen als buiten, dan zijn ze optimaal beschermd.


Schilder als laatst de buitenkanten van het kozijn. Hagel, win regen, zonneschijn, ons klimaat stelt hoge eisen aan je buitenschilderwerk.

Goede bescherming van je houtwerk is daarom erg belangrijk. Deze combinatie heeft geresulteerd in een enorme verkleuring van de kozijnen waardoor deze nu paars zijn. De verf zit overal uiteraard nog wel prima op met uitzondering van de dorpels bij de voor en achterdeur. Ik heb goed op deze site rond gekeken en heb daardoor besloten om in ieder geval nu voor goede verf te gaan (Rubbol XD).


Hierdoor wordt de verflaag nog mooier en egaler. Controleer het verfwerk ook regelmatig op eventuele ‘druipers’. Laat de verf tussendoor steeds goed drogen en schuur licht op met fijn schuurpapier (korrel 3of 400) of een schuurspons (korrel 320).


Als u buiten het een en ander moet schilderen, dan is het goed dat u de beste verf voor buiten gebruikt. Voor buiten wordt er vaak gekozen voor alkydverf, dit heeft te maken met alle goede en ook de sterke eigenschappen ervan. Het is een verf die goed dekt en is gemaakt op oliebasis. Om ervoor te zorgen dat de verf straks hecht is het van belang dat de kozijn goed wordt geschuurd. Hiervoor gebruik je verschillende soorten schuurpapier, namelijk Pvoor delen waar het hout zichtbaar is en P1voor de bestaande verflaag.


De P waarde geeft de korrelgrootte aan. Het duurt natuurlijk veel te lang als u met een kwast grote oppervlakten moet schilderen, daarom kunt u hier het beste een verfroller voor gebruiken. Zorg ervoor dat het verf goed over de roller is verdeeld en dat u de verf ook gelijkmatig over het vlak verdeeld. Dit komt doordat een schilder voor buitenschilderwerk gebruik maakt van speciale verf en extra materialen zoals een steiger of hoogwerker. U heeft nu meer inzicht in de gemiddelde kosten voor het laten schilderen van uw kozijnen door een vakman.


Als u verf gaat uitzoeken, zult u erachter komen dat er veel verschillende nummers en codes zijn om aan te geven om welke kleur het gaat. Als u de juiste nummers kent, dan maakt dat het zoeken in de verfwinkel een stuk gemakkelijker. De verfkleuren die veel voor buitenschilderwerk worden gebruikt, hebben een RAL nummer. Eens in de vijf, zes jaar is het tijd voor een grondige inspectie. Vooral de zonzijde van het huis zal na die tijd echt weer een lik verf kunnen gebruiken.


En als je het laat verslonzen, is dat slecht voor de kozijnen, waar ook voor de waarde van je huis. En dat niet alleen, nieuwe kozijnen kosten een bak met geld. Als laatste breng je de laklaag aan op het hout. Gebruik een kwast voor buitenverf voor kleine vlakken en een speciale verfroller voor grotere vlakken. Breng de verf aan met de houtnerf mee.


Wees niet te zuinig met je verf , maar zet hem ook weer niet zo dik op dat hij gaat druipen. De juiste laagdikte kun je controleren met een laagdiktemeter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts