maandag 26 juni 2017

Autolak ontvetten

Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Gebruik meestal wasbenzine om gelakte oppervlakken te ontvetten , Wat ontvet nou beter , ammoniak of spiritus en waarom. Gebruik wasbenzine voor het ontvetten van vers gespoten autolak. Ook uitermate geschikt voor het verwijderen van lijmresten.


Tip 3: Ontvet goed de ondergrond. Als een ondergrond niet goed genoeg ontvet is, dan zal de sticker niet kleven.

Vet zorgt ervoor dat de lijmlaag zich niet kan hechten aan de ondergrond. Maar gaat over dasty vs IPA en het ontvetten : waarom ontvetten , dus met welk doel vraag ik mij af? Zover ik weet gebruikte men hier IPA alleen om polijstresidu af te nemen om te zien of men klaar is of verder moet gaan met polijsten. Voor de rest gebruikt men toch geen IPA ? Als deze dan proper zijn moet ik die dan achter het afschuren nog eens ontvetten , zo ja wat kan ik het best gebruiken?


Je komt toch met je handen aan de stukken als je ze schuurt dus zit er weer vet op en stof ( stof verwijderen met stofzuiger?) Zou het liefst een spuitbus gebruiken om te ontvetten dan alles terug te moeten afwassen. Werk hierbij methodisch, zodat je niet per ongeluk een stukje overslaat. En let op, profielen en randen moeten extra zorgvuldig worden ontvet.

Goed ontvetten en schoonmaken heeft veel met discipline en gestructureerd werken te maken, maar onderstaande tips kunnen je ook helpen. Voordat je gaat verven of spuiten van autolak , is hetnoodzakelijk om het oppervlak eerst goed te ontvetten. Met een goede ontvetter maak je het oppervlak schoon en vetvrij. Door een hoogwaardige ontvetter te gebruiken, hecht de verf, primer of autolak beter en ziet het er strakker uit. Vervolgens ontvetten , kunstof hechtprimer aanbrengen, een surfacer om het mooi glad te krijgen (hoeft niet) en tenslotte aflakken met kleur.


Kale plekken (Zoe Terveen) Mijn Volvo uit ’heeft kale plekken in de laklaag, Ze beginnen als een soort blaren en na verloop van tijd is de biven laklaag stuk. IPA staat voor Isopropanol Alcohol, zeg maar zo goed als zuivere alcohol. Deze kan worden gebruikt om de lak te ontvetten (aangelengd met water dan wel) Het nadeel is echter dat het zeer snel vervliegt, stinkt en nog veel erger soms ook strepen of vlekken kan achterlaten op de lak. Met name bij doeken van slechte kwaliteit blijft het vuil vaak op het oppervlakte van de doek achter waardoor de kans op krassen groter wordt. Het beste kun je zelfs een washandschoen gebruiken waar het vuil vaak wat dieper in gaat zitten, en het niet aan het oppervlak over je autolak zal schuren.


Universele ontvetter voor verf en autolak. Dit universeel reinigingsmiddel is een solventhoudende ontvetter die zo krachtig is dat deze tevens siliconen verwijdert! Prolac autolakken, u kunt bij ons terecht voor autolak , grondlak, blanke lak, Roberlo, Autoschade en nonpaints. Auto tent Garage zonder bouwvergunning, altijd een beschermde auto. Auto in wax zetten autowax - praktische auto waxen tips: lees en leer!


Het is de basis van een goed eindresultaat. Lees hier de voordelen van B-clean allesreiniger en meer tips!

Hiermee maak je de auto 1 vetvrij ! Ontvetten is essentieel voor je schilderwerk. Na het ontvetten het te spuiten deel niet meer met de handen aanraken! En vraag meteen om een kleefdoekje om de laatste stofresten weg te halen. Het kleefdoekje wrijf je na het ontvetten , en net voor het spuiten over het te spuiten deel.


Wasbenzine, Therpenthine zijn geen goede ontvetters, maar vet verplaatsers, ook remmenreiniger is een onzuivere ontvetter, waar fabrikanten stoffen aan toevoegen tegen roest vorming op remklauwen, daarom is ook een remmenreiniger ongeschikt voor het ontvetten voor spuitwerk. Ammoniak ontvet beter als het b. Spiritus is op basis van alcohol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts