vrijdag 30 juni 2017

Prijsverschil dubbel en driedubbel glas

Gratis Offertes binnen minuten van Glaszetters bij u uit de Regio! Vind dubbel glas als je nu zoekt. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires.

Waar dubbel glas bestaat uit glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen, is er bij driedubbel glas nog een extra glasplaat aan toegevoegd. Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis wordt gehouden. Hieronder zie je een voorbeeld van het vervangen van enkel door driedubbel glas en het vervangen van dubbel naar drie dubbel glas.


Deze upgrade van oud dubbel glas naar driedubbel glas is een vaak gestelde vraag maar je zal zien dat de terugverdientijd erg lang is ( en dus wat ongunstig). Wel is het slim om een specialist naar je ramen te laten kijken wanneer je van plan bent om driedubbel glas te laten plaatsen. Niet in alle kozijnen is het mogelijk om driedubbel glas te plaatsen.


Het glas is namelijk zwaarder ten opzichte van enkel glas en dubbel glas.

Triple glas is de best isolerende soort hoogrendementsglas dat er op dit moment op de markt is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is triple glas geen variant van dubbel glas. Het betreft hier immers driedubbele beglazing. In het geval van dubbel glas is er sprake van glas bestaande uit twee glasplaten. Daar tussenin is stilstaande lucht of edelgas terug te vinden.


Wanneer we het hebben over triple glas wordt er geen gebruik. Normaal’ dubbel glas werd ontwikkeld omdat het beter isoleerde. Nu kan je isolerend glas krijgen in categorieën die ingedeeld zijn op de hoeveelheid warmte ze doorlaten.


Driedubbel glas bestaat uit glasbladen en spouwen. Dit type beglazing isoleert dan ook opmerkelijk beter dan dubbel glas en zelfs iets beter dan superisolerend glas. De voordelen ten opzichte van superisolerend glas zijn echter te klein, waardoor dit type glas maar zelden gebruikt wordt. Bovendien is driedubbel glas veel duurder en vooral. Milieu Centraal rekent uit wat HR- glas kost en hoeveel je bespaart.


Dubbele beglazing en driedubbel glas. Simpelweg omdat je met dubbel en dubbel glas de door je binnen gestookte warmte.

Uiteindelijk zijn vele professionals uit de bouwsector van mening dat driedubbele beglazing zijn meerprijs niet waard is en slechts in uitzonderlijke gevallen is aangewezen. Voorstanders van passiefbouw vinden het dan weer onmisbaar… Superisolerende dubbele beglazing is minder duur en biedt al een hoogstaand thermisch comfort. Vergelijk offertes en bespaar. Wilt u HR beglazing of dubbel glas plaatsen, vergelijk dan de prijzen van verschillende glaszetters. Het prijsverschil tussen glaszetters kan namelijk oplopen tot wel.


Bespaar dus geld door kostenloos offertes aan te vragen en te vergelijken voor nieuw hoogrendementsglas. Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de aanschaf van Hoogrendementsglas ( HR glas ). De regels voor energiezuinig wonen worden namelijk steeds strenger en het zit er dik in dat driedubbele beglazing op termijn verplicht wordt. Kies vandaag al voor driedubbel glas. Het gaat in van de gevallen over gewone ramen, maar er zijn ook twee schuiframen.


Ik weet dat in die ramen het 3-voudig glas niet zal passen, maar dan zou ik dan wellicht gewoon acoustisch goed geïsoleerd dubbel glas in steken. Zelfde vraag stelt zich voor de ventilatie. Een lagere energiefactuur en meer comfort zijn de grootste voordelen van dubbele beglazing en driedubbel glas.


Met drievoudig glas en ventilatie D zal je gedurende de jaar dat je daar woont minder kosten in verwarming moeten steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts