woensdag 26 juli 2017

Droogtijd stucwerk schilderen

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Plaats gratis en vrijblijvend uw opdracht op de website.


De droogtijd stucwerk verkorten? Zoals het verhogen van de temperatuur en het over optimaliseren van de ventilatie.

Wij raden het ten strengste af om het stucwerk te forceren. Om drogen goed te laten verlopen is er nou eenmaal veel tijd nodig. Indien er goede ventilatie is (dus als er veel ‘wind’ langs de wand gaat, doe op dit vlak niet te gek, maar een ventilator op een afstand zetten is een goede manier) kan je de droogtijd van stucwerk (voor het schilderen ) met tot verminderen. Wij kregen vragen over hoe droog het stucwerk moet zijn voordat je het kunt schilderen. In dit artikel gaan wij specifiek op het drogen van stucwerk voor het schilderen in.


Wat is de droogtijd van pleisterwerk? Hoelang moet je wachten om te schilderen ? Wanneer is het droog genoeg? De theorie is zeer eenvoudig: je kan pleisterwerk afwerken als je nog een gehalte aan restvocht hebt van kleiner of gelijk aan.

Voordat je je stucwerk laat schilderen , ben je natuurlijk benieuwd naar de prijs. Stucwerk schilderen prijs. De prijs van stucwerk schilderen is afhankelijk van een aantal factoren.


Zo spelen het uurtarief van de schilder , de moeilijkheidsgraad en de grootte van het project een rol in de totale schilder kosten. Nadat stucwerk is aangebracht zal er een droogtijd overheen gaan. Afhankelijk van de materiaalkeuze zit er een bepaald percentage vocht in het stucwerk , dit kan tot wel vocht zijn. Al dit vocht moet verdampen voor een mooi eindresultaat. Wilt u uw nieuwe of oude stucwerk voorzien van een laag verf?


Laat uw stucwerk op een natuurlijke manier drogen met een temperatuur van rond de graden Celsius. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol wanneer u kijkt naar de droogtijd van stucwerk. Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude lucht en is daarom gunstiger voor de droogtijd van stucwerk. Op deze pagina vertellen we u hoe u dit doet en waarom dit droogproces zo belangrijk is.


Bij Droogspecialist krijgen we regelmatig de vraag: “Hoe lang moet mijn stucwerk drogen? Er wordt weleens geprobeert de droogtijd van stucwerk te verkorten door de verwarming hoog te zetten of een warmtekanon te gebruiken. Het is echter van groot belang om op natuurlijke wijze uw stucwerk te drogen.


Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? De meeste latexxen zijn ademend en zodoende zal het vocht vanuit het stucwerk via de verflaag vervliegen. De vuistregel voor de droogtijd van stucwerk luidt: één dag per millimeter dikte.

Zo loopt uw planning geen vertraging op en profiteert u van een kwalitatief goed resultaat. Dit is wel afhankelijk van het soort stucwerk. Luchtvochtigheid in woning. Bij een te hoge luchtvochtigheid blijft vocht in de ruimte hangen. Begin met schilderen bij de randen.


Gebruik hiervoor de kleine blokkwast. Voor de hoeken gebruik je de ronde kwast. Steek de kwast een paar keer in de latexverf en strijk deze een paar keer af langs de rand van de emmer. Ik heb mijn hele huis glad laten stucen.


Schilder een rand van minimaal cm. Prachtig wat is het opgeknapt. Wil je je muur met stucwerk schilderen ? Veel mensen kiezen voor latex muurverf.


Latex muurverf vormt na het opdrogen een waterdichte ‘huid’ op de muur. Hierdoor kun je eventuele vlekken makkelijk afnemen. Je stucwerk verbrand dan en zal geen goede hechting met de muur hebben. Als je het te snel gaat schilderen , dan loop je kans dat of je verf niet mooi wordt, of dat je het vocht op sluit waardoor schimmelvorming een probleem kan worden.


Kort gezegd zijn er twee verschillende doeleinden waarvoor stucwerk gebruikt wordt. Daarnaast kan het stucwerk met gewenste kleur als afwerking dienen. Voor u nieuw stucwerk gaat schilderen dient u met enkele dingen rekening te houden, zo moet het nieuwe stucwerk eerst goed door te drogen alvorens u het wilt gaan schilderen , meestal duurt dit weken, maar is sterk afhankelijk van de dikte van het aangebrachte stuc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts