woensdag 2 augustus 2017

Opleiding glas in lood

Zoek naar glas in lood op de nieuwe KensaQ. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties.


Start vandaag nog je opleiding bij NTI. Basiscursus glas in lood op professioneel niveau in Tilburg of Hilvarenbeek.

Het is dus zeker geen traditionele cursus of workshop glas in lood , waarin je leert om een glas en lood raam te maken. In deze opleiding leer je het ambacht glas in lood van A tot Z. Een bedrijfsgerichte opleiding voor glaskunstenaars in Den Haag. Het programma bestaat uit drie cursussen. De belangrijkste pijlers zijn glas - in-lood en glasfusing.


Daarnaast is er aandacht voor glasappliqué, brandschilderen en. Een glazenier heeft een creatief beroep waarbij veel techniek komt kijken. Als glazenier repareer, restaureer en maak je unieke objecten van glas en uiteraard glas in lood ramen.

Daarbij combineer je glas met andere materialen. Je past verschillende technieken toe zoals het plooien van het lood , snijden van het glas en solderen van. Na deze opleiding ben ik gestart met mijn eigen atelier TKV- glas - in-lood. Vanuit dit atelier werk ik aan divere opdrachten en verzorg ik (basis)cursussen glas - in-lood voor medeliefhebbers van dit ambacht.


Lees meer via dit artikel. Tijdens deze cursus leert u het hele proces van glas in lood maken. U maakt uw eigen ontwerp, kiest zelf de glassoort en de kleuren. Hierbij komt onder andere aan de orde glas snijden, glas in lood zetten en solderen.


Ook krijgt u uitleg u uitleg over de aan te schaffen. Breda is uw adres voor glas en lood reparatie, restauratie, ontwerp en realisatie. Wij zijn een traditioneel, klein atelier met aandacht en oor voor uw wensen. Technieken voor bewaring en restauratie komen dan ook uitgebreid aan bod.


In de opleiding glas ligt de nadruk op het aanleren van ambachtelijke technieken. Bij onvoldoende aanmeldingen beslist glas - in-lood atelier De Glazen Zee of de cursus al dan niet doorgaat. Glas is hard en toch fragiel. Bij het bepalen van het te maken ontwerp, de afmetingen en de toe te passen materialen beslist uiteindelijk glas - in-lood atelier De Glazen Zee.


Het ontwerp staat vast, maar het te gebruiken glas wordt op de cursusdag uitgezocht. Hierdoor is er voor u de mogelijkheid een persoonlijk tintje aan het door u te maken glas in lood raam te geven.

Opleiding glas in lood zetter. Er bestaan geen Mbo- opleidingen voor het beroep glas in lood zetter. De meeste glas in loodzetters zijn creatieve mensen of vakmensen met een specifiek beroep, zoals het beroep glaszetter of schilder.


Er zijn overigens niet heel veel mensen die zelfs glas in lood kunnen zetten. De opleiding duurt jaar waarin het accent - naarmate de opleiding vordert - verschuift van het aanleren van de technieken naar het ontwerpen en uitvoeren van eigen creatieve ontwerpen. Ook herstellingen en de kostprijsberekening van je werkstukken komen ieder jaar aan bod. Cursus glas - in-lood , mozaïek en muurschildering. Onder de titel “Zoeklicht” worden in het Glasatelier Immanuel in Tilburg cursussen gegeven in het verantwoord werken met glas - in-lood , mozaïek, muurschildering, applicatie en fusen.


Ook is het mogelijk om onder begeleiding een glas - in-lood raam te restaureren of te leren ontwerpen. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd. Foka is de gereedschap specialist voor zowel glas - in-lood als Tiffany. Foka heeft alles op voorraad voor de doe-het-zelver: glas , materialen en gereedschappen. Een Glazenier kan opdrachten krijgen van particulieren, aannemers, glashandelaren of kerken.


Centraal gelegen in Utrecht. Als een Glazenier een restauratieopdracht krijgt, dan werkt hij op locatie om het glas te meten, te dateren, te reinigen en te bewerken. In deze cursus leert u meer over het glazeniersambacht en maakt u zelf, stap voor stap, een klassiek glas -in-loodraam.


Alle aspecten van het glas - in-lood komen in deze cursus aan bod: sjablonen knippen, glas snijden, het glas in lood zetten, solderen en kitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts