woensdag 2 augustus 2017

Schimmel muur gezondheid

Maak uw muur of vloer waterdicht. Voor uur besteld morgen in huis! Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!


Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website!

Sommige schimmelsporen zijn zelfs kankerverwekkend. Het komt er natuurlijk op aan hoe groot een schimmelbelasting is. Van een paar plekjes op voegnaden zal niemand omkomen, maar bij compleet beschimmelde muren ziet dat er al anders uit. Hier vind je de oorzaken van muurschimmels en hoe je ze moet bestrijden en voorkomen.


Schimmel op muur : oorzaken en bestrijding. Elk huis heeft duizenden van die schimmelsporen, maar om een echte schimmel te worden hebben die sporen een goede ondergron de juiste temperatuur en vocht nodig. Over het algemeen groeien schimmels het beste in vochtige en warme omstandigheden.

Ze zien eruit als bruine of zwarte vlekken op de gron muren of het plafond. Eén daarvan – en een vrij bekende – is de zwarte schimmel. Dat schimmel slecht is voor uw gezondheid staat buiten kijf.


Maar is zwarte schimmel dodelijk? En wat kunt u doen om zwarte schimmel te voorkomen en te verhelpen? Bij een vochtig binnenmilieu is het slechts een kwestie van tijd voor er schimmelvorming optreedt.


Vocht en schimmels en gezondheid. Mensen die in een vochtig of schimmelig huis wonen hebben vaker luchtwegklachten dan mensen die in een droog huis wonen. Van wonen in een vochtig huis kan je astma krijgen of verergering daarvan. Mensen die allergisch zijn voor schimmel of huisstofmijt hebben daar in vochtige huizen meer last van. Verwijder schimmels wanneer ze toch groeien.


Pak allereerst de oorzaak van het schimmelprobleem aan. Wanneer je dit niet doet zal de schimmel na het verwijderen steeds terugkeren. Gebruik geen droge, harde borstel, want deze zal de sporen van de schimmels verspreiden.


Professioneel laten verwijderen van zwarte schimmel. Schakel de hulp in van een specialist om zwarte schimmels in huis te verwijderen.

Zo bent u er zeker van dat uw gezondheid niet wordt geschaad en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele schimmelsporen of bijtende middelen. Het is gelukkig op een aantal manieren te verhelpen. Het ventileren is het simpelste maar dat heb je wellicht al geprobeerd. Koop nu en bespaar geld vandaag.


Heeft u last van schimmel op uw vochtige muur ? Het kan door een te hoge relatieve luchtvochtigheid in huis worden veroorzaakt, of doordat er simpelweg vocht in uw muur zit. In dit artikel bespreken we met u de oorzaken en oplossingen bij schimmel op een vochtige muur. In woningen komt zwarte schimmel op de muur het meest voor. Ook veroorzaken ze een muffe lucht in huis.


Veel hangt af van hoe groot de schimmelbelasting in uw woning is. Grote kans dat het hier gaat om de zwarte schimmel. Wanneer u de stipjes ziet is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Wanneer de muur vochtig blijft zullen de kleine puntjes snel uitgroeien en zal uw muur binnen een korte tijd helemaal vol zitten met zwarte vlekken die schadelijk zijn voor de muur en uw gezondheid. Ongeveer een op de tien woningen lijdt onder schimmelvorming.


Toch is het visuele effect het meest onschadelijke effect dat schimmel heeft. Is de schimmel ontstaan door lekkage en was de aangedane muur van behang voorzien, dan is de schade een stuk ernstiger. Er zit dan meestal niets anders op dan de schimmel goed te laten drogen en het behang te verwijderen.


De sporen van schimmel kunnen voor heel wat gezondheidsklachten zorgen en daarom is het belangrijk zo snel mogelijk van de schimmel in je huis af te komen. Het verwijderen van schimmel is niet moeilijk, maar het is maar weinig zinvol als het vochtprobleem niet wordt aangepakt. De muren raken door het grondvocht na verloop van tijd verzadigd en kunnen plaatselijk erg nat worden.


Door de aanwezigheid van allerlei bacteriën en zouten in het grondwater kan er naast schimmel ook salpeteruitslag op de muur voorkomen. Dit is een droge witte uitslag die goed te zien is op bakstenen muren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts