dinsdag 10 april 2018

Vernis voor acrylverf

Vind acryl verf het nu op Kensaq. Verzending vanaf €in uur. De vernis zorgt dus ook voor een extra laag die niet thermoplastisch is! Verder kan men met vernis de totale visuele indruk van een schilderij bepalen (glanzen mat of zijdemat) en zorgen dat er geen delen in het schilderij meer glimmen dan andere delen.


Amsterdam vernis voor acrylverf mat spuitbus 4ml.

Pas na ongeveer een jaar mag je de definitieve eindvernis -mat of glanzend- op het schilderij aanbrengen. Afhankelijk van de laagdikte is acrylverf na een week helemaal doorgehard. Vernissen voor acrylverf.


Een vernislaag zorgt voor UV bescherming (tegen verkleuring) en houdt stof tegen. De meest veilige optie zou zijn iemand anders te leren vernissen , en dan te vragen of deze dat voor jou in een andere ruimte wil doen. Met vernis voor acryl kan je bereiken dat je schilderij gaat glanzen.


Zonder vernis is het oppervlak van een acrylschilderij dof.

Maar er is een andere reden om een acrylschilderij te beschermen met vernis. Daardoor trekt het schilderij snel vuil aan. Artikel tot (van de artikelen). Het is altijd verstandig om jouw schilderij te vernissen als je hem afgerond hebt. Als kunstenaar wil je dat je werk in goede conditie blijft en het moet lang mee kunnen.


Daar de vernis in een dunne laag poreus is, kan het droogproces van de verf doorgaan. Voor deze toepassing is het ten zeerste aan te raden het schilderij minimaal enkele weken tot maanden te laten drogen, afhankelijk van de dikte van de verflaag. Je brengt in dit geval de acrylverf in meerdere dikke lagen aan op het doek. Wanneer de acrylverf is opgedroogd zal de glans, welke bij olieverf wel aanwezig is, ontbreken.


Kunstenaars kiezen er daarom vaak voor om hun kunstwerk van een vernis (of glans medium) te voorzien. Door hier een vergelende vernis over heen te zetten werkt u dus contra. Om esthetische reden of om glansveschilen op te heffen kunt u, na goede doordroging, een PU watergedragen hoogglansvernis aanbrengen, en dan bij voorkeur uit de spuitbus.


Acrylverf op zich vergeelt niet of zeer weinig. De kwast moet ik wel met terpentine schoonmaken ondanks dat het acryllak is. Ik giet wat onverdunde vernis op de kwast en niet op het doek, dan krijg je een mooiere verdeling en werk alleen horizontaal strook voor strook.


De vernis is verkrijgbaar in zowel een glanzende (114) als een matte (115) versie.

Voor olieverf hebben we bijvoorbeeld terpentijn, terpentine, lijnolie, papaverolie, standolie, schildersmedium en meer. Voor acrylverf hebben we droogvertragend medium, heavy gel medium, photo transfer medium, noem maar op. Ook voor watervermengbare olieverf Cobra hebben we de mediums én vernis ! Zonder Javascript is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen in deze webwinkel en zijn een aantal functionaliteiten niet beschikbaar. Dit kan met een vernis spuitbus of simpelweg met een kwast.


Er is acrylverf vernis verkrijgbaar met een mat, satijn, glans en hoogglans look. Tonen als Foto-tabel Lijst. Van hoog naar laag sorteren.


Tijdens het drogen verschuift de kleur veel minder dan bij eenvoudige studie-acrylverven. Geschikt voor decors, muurschilderingen (binnen en buiten), grote studies en meer. Onder het hoofdstuk mediums- vernissen -primers vind je een aantal Vallejo hulpmiddelen, zoals gel- en structuurmediums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts