donderdag 5 april 2018

Keramiek dierfiguren

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Vissen, vossen, hondachtigen. Kortom, eigenzinnige karakters die erom vragen uitgebeeld te worden.


Handelsonderneming Sampaguita is een van de meest toonaangevende groothandels in Nederland op het gebied van woonaccessoires en kleinmeubelen.

Gelet op in Dordt bewaard gebleven reclamefoto’s ontwikkelde hij een hele reeks van producten, variërend van aardewerk met in reliëf geboetseerde dierfiguren – een verwijzing naar toen populaire Japanse Meiji-bronzen – tot wandborden en kannen met streek-drachtmotieven en van spreuken-borden tot souvenirs. Met zelfdrogende klei of keramiek. Mooie dierfiguren of beelden. Er is keus genoeg voor iedereen.


Kinderpartijtjes of met een groep een workshop doen, het hele jaar door. Ook het rakustook proces is mogelijk. Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen.


Keramiek , klei Allerlei ideeën.

Wie weet komt het r ooit van om zelf iets te maken. Handgemaakte beelden van keramiek. Ik maak mijn beelden met verschillende technieken zoals: Een duimpotje verder opbouwen met rollen klei. Beginnend met een mal en van daaruit verder bouwen met rollen of stukjes klei. Momenteel maak ik ook kinderfiguren, dierfiguren en tuinbeelden.


Daarmee maak ik landschappen of meer abstracte collages, waarbij ik me laat inspireren door onderwerpen die mij op dat moment persoonlijk erg bezig houden. Sinds een paar jaar maak ik uit keramiek vooral veel vrolijke dierfiguren en andere gekke dingen, zowel Raku gestookt als gewoon geglazuurd. Flexibele verzendkosten, al vanaf € 2. Wilt u zeker weten of een artikel op voorraad is? In deze cursus kun je werken aan de pottenbakkersschijf, met mallen of andere handvormtechnieken.


Je kunt ook onderzoek doen naar de mogelijkheden met glazuur. Daniël vervaardigt figuratieve mens- en dierfiguren geboetseerd met de hand of met behulp van de draaischijf. Zijn sculpturen zijn afgewerkt met behulp van oxiden en zelf ontwikkelde glazuren en slibs. De vormen verwijzen naar traditioneel (gebruiks-) keramiek.


De turquoise zijn allemaal gaaf de andere heeft een beetje een scheef snaveltje maar dit kan ook zo horen. Gemaakt met plezier en respect voor het materiaal.

Door de hoge stooktemperatuur zijn deze beelden vorst-, weers- en vaatwasbestendig. Klik hier voor een overzicht van reeds verkochte items. De actuele winkelvoorraad is (veel) omvangrijker dan hier getoond!


Pottenbakkerij Kunst ontwerpt en beschilderd origineel Fries aardewerk op geheel ambachtelijke wijze. Neem contact op voor de mogelijkheden! Van dierfiguren en mensfiguren tot vazen en petitfour-bordjes. Bekijk ook onze leuke woonaccessoires en cadeau artikelen. De glassculpturen zijn uniek en betaalbaar.


Kikker keramiek zittend 35. Klik op het logo hieronder voor de nieuwe website! Onder andere Leendert Blok heeft een serie met geometrische en gekleurde details ontworpen en Cris Agterberg heeft een serie met onder andere dierfiguren ontworpen en een serie met gouden details.


Helaas is het handmatig schilderen van de tegels te prijzig en gaat Westraven over op vooral tegels met Oudhollands decor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts