donderdag 2 mei 2019

Hout olien of lakken

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Hierdoor zal het hout vergelen of grijs worden.


Door de uv-stralen zal het hout steeds donkerder worden en zal daardoor ook het schitterende detail steeds doffer worden en uiteindelijk verdwijnen.

Bepaalde lakken hebben de eigenschap om de uv-stralen te blokkeren. Olie en Lakken : Ook is het mogelijk om een gekleurde vloer te lakken. Dit geheel naar wens van de klant. Eerst brengen we een (gekleurde) olie op het hout aan en poetsen deze uit. Daarna laten we de vloer uur rusten.


Dit om de olie in te laten werken in het hout en het hout te laten drogen. Houten werkblad lakken op waterbasis. Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon.

Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. De intacte laag olie ontvetten met Glitsa Vloerreiniger, middelgrof schuren en stofvrij maken en nogmaals ontvetten. Deze plekken behandelen als nieuw hout.


Herhaal deze behandeling net zo vaak tot de vloer een egaal uiterlijk heeft. Het afwerken met olie kent ook enkele nadelen. Het is wel eenvoudig, maar je zult het hout toch de eerste keren extra moeten dweilen met de natuurzeep om vuil doorlaat tegen te gaan. Als je dit vergeet te doen, trekt het hout sneller vocht en vuil aan.


De uitstraling van een geoliede vloer is en blijft dan super. Hout in de tuin, zoals die voor schuttingen en tuinhuisjes wordt gebruikt, is vaak van het zachtere soort. Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits. Doordat de olie minder diep in hardhout dringt, wordt het hardhout ook minder goed beschermd door olie en krijgen vocht en vuil meer kans.


Soms kan het zijn dat de tafel altijd is behandeld geweest met een siliconen houdend middel. Zoals pledge bijvoorbeel in dat geval is ook het overnieuw lakken van het hout een probleem. Het beste is om overnieuw de tafel goed te schuren en overnieuw behandelen met olie.


Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.

En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht. Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout.


Hou tijdens het lakken de ramen gesloten om tocht te vermijden. Na het verven kan je de kamer best wel ventileren. Zorg dat de kamer stofvrij is als je begint te lakken , door goed te stofzuigen en te dweilen.


Zet alle benodigdheden klaar: - Controleer of je alle verf en gereedschap in je buurt hebt. Roer de lakverf goed op met een roerstokje. Wil je de prachtige onbehandeld hout look bewaren op je houten vloer, maar liever niet de vloer olien ? Dan zijn de twee component houten vloer lakken van Skylt de beste keuze. We brengen verschillende producten aan, om hout te beschermen tegen vuil en vocht, elk met een andere uitstraling.


Massief hout kunt u afwerken met een wit-transparante wasolie, een naturel wasolie en een ultramatte skylt-lakafwerking. VOORBEREIDING: - Dek de ondergrond af voor u begint. Vul onregelmatigheden met een houtvuller. Was voor hout is verkrijgbaar in vele samenstellingen. De bekendste ingrediënten zijn bijenwas, carnaubawas, parafine en terpentijn.


U moet het hout jarenlang vele malen in de was zetten voordat u het patina bereikt dat we met oude meubels associëren. Als redelijk compromis kunt u het hout met drogende olie en daarna een gekleurde was aanbrengen. Lak gaf een bescherming tegen vocht en vuil en hield het hout mooi. Een groot nadeel van lak is dat het zelf (mooi) aanbrengen zeer moeilijk is. Ook is een laklaag zeer krasgevoelig en slijt het.


Ik heb onze tafel gelakt met zijdeglans parketlak op waterbasis met een rolletje. Dit bevalt na jaar nog steeds prima. Ik heb keer gelakt ,schuren met korrel 2omdat de vezels naar boven gingen staan, lakken ,schuren en nog een keer of lakken omdat je een vrij dunne laag krijgt met een rolletje.


Door enkele lagen over elkaar te lakken heeft vuil en vocht geen kans om het hout te bereiken. Koekkruimels gemorst, vet spetters uit de pan of per ongeluk water naast de plant gegoten? Door de harde beschermlaag is schoonmaken eenvoudig en onderhoud minimaal.


Parketolie trekt in het hout , in plaats van dat het erop ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts