vrijdag 14 juni 2019

Verticale gevelbekleding

Zoek naar kunstof gevelbekleding op de nieuwe KensaQ. Binnenkijken bij marjoleinbouhuijzen - Wij wonen in een Kapberg! Ook wel een andere benaming voor Hooischuur.


Kenmerkend is de zwart houten ( verticale) gevelbekleding welke ik ook terug heb laten komen in de schutting! Bij het inrichten van onze tuin heb ik voor veel groenblijvende planten gekozen waaronder Euchalyptus en steeneiken.

Verticale gevelbekleding is in opkomst. Gevelbekleding wordt in Nederland vooral horizontaal gemonteerd. Denk aan potdekselpanelen en het Zweeds rabat. Echter, door gevelbekleding verticaal te monteren, krijgt uw huis nog meer karakter.


Voor de levensduur van het hout zullen de verticale latten, waarop de bekleding wordt gemonteer zo goed mogelijk tegen regenwater dienen te worden beschermd. Dit kan bijvoorbeeld met een breed vlak weerbestendig voegband. Goed uitgevoerde gevelbekleding met keramische pannen biedt een gebouw een fraaie, duurzame en onderhoudsarme bescherming tegen ons Nederlandse klimaat.


Keramische pannen zijn niet alleen geschikt als verticale gevelbekleding bij nieuwbouw, ook voor gevelrenovatie zijn pannen het overwegen waard.

De warmtegeleidingscoëfficiënt (Lambda) is 0. Deze gevelbekleding uit aluminium biedt je oneindig veel mogelijkheden. Naast de muren, is het ook perfect mogelijk om je garagepoort of voordeur af te werken met deze design gevelbekleding , zodat die naadloos in de gevel. Uw gevel bekleden met verticale planken, ook wel channel siding genoem kan niet zomaar met elke plank.


Houthandel Gadero toont hier onze planken voor verticale montage. Houten gevelbekleding verticaal gemonteerd heeft in Nederland vaak de voorkeur boven horizontale gevelbekleding. Beide varianten zijn duurzaam en verantwoor mits op de juiste manier bevestigd. Maakt u uw verticale gevelbekleding van korte planken of korte stukken rhombus latten, dan spreekt men ook wel van gevelparket. Bij gevelparket laat u net als bij parket de naden steeds verspringen.


Bestel tot slot Western red cedar boeidelen voor dakrand afwerkingen ook bij Gadero hout. Gevels zijn op verschillende manieren te bekleden. Een belangrijke manier is een bekleding met houten delen. Voor buitenbekledingen wordt hout zowel verticaal als horizontaal toegepast in verschillende profileringen en breedten, maar ook diagonaal of gecombineerd. Met een open wisselend profiel kan u een erg strakke gevel bekomen.


Ook bij een verticale houten gevelbekleding met open wisselend profiel is de houtsoort erg bepalend (deze dient wederom erg stabiel te zijn). Open gevelbekleding is een type houten gevelbekleding welke zowel horizontaal als verticaal toegepast wordt.

Bij verticale toepassing worden de planken met een ruimte ertussen aan de wand geplaatst. Bij horizontale plaatsing wordt het hout vaak in een licht aflopend geschaafd zodat het goed afwatert. Dat zijn houten panelen die bevestigd worden via een tand- en groefsysteem, wat zorgt voor een perfect gesloten systeem en een vlotte overgang tussen de verschillende planken. Kunststof ‘Dubbel Rabat’ gevelbekleding van het merk Eurotexx heeft een natuurgetrouwe matte uitstraling en prachtige nerfstructuur.


Dubbel rabat kenmerkt zich door zijn hoge paneelhoogte en is daardoor sneller dekkend tijdens de montage. Douglas hout is toepasbaar in allerlei constructies. Het unieke Derako gevelbekleding bestaat uit lamellen van massief hout en geanodiseerde aluminium SLR profielen die project specifiek voorzien worden van uitsparingen voor de bevestiging van gepatenteerde RVS clips.


De gehele bevestiging van de houten voorzetgevel bevindt zich aan de achterzijde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts