donderdag 20 juni 2019

Kurk verwijderen

Ruim assortiment kurk en kurkartikelen. Alles uit voorraad leverbaar. Koop alles van kurk in onze webshop. Vloeren, wanden, prikborden, tassen en meer.


Wie heeft er ervaring met het verwijderen van een oude kurk vloer van een betonnen ondervloer.

De ondervloer moet intakt blijven voor de nieuwe kurk vloer. Wij kunnen voor u de kurk vloer verwijderen , doorgaans lukt dit altijd binnen werkdag. Onze stripper is aangepast om moeilijk verwijderbare vloeren te verwijderen. Dit kan je dan vervolgens afsteken. U zal snel merken dat sommige stukken kurk snel loskomen en andere stukken dan weer niet.


De techniek om zonder al te veel kracht te moeten zetten op de machiene om kurk van de vloer te halen is om slechts de helft van de bijtel te gebruiken tijdens het verwijderen van de kurk. De achterblijvende lijmresten eventueel met een verfkrabber (driehoeks, groot model) van de muur.

Is de lijm niet wateroplosbaar, dan met een hamer en een steekmes. Het verwijderen van een kurk vloer is een specialisme van Pul Vloerbewerking. Doordat we meerdere machines hiervoor hebben én ervaren experts kunnen we heel veel vierkante meters kurk per dag verwijderen. Voor particulieren, maar vooral voor bedrijven, want wij ontdoen hele kantoorpanden in korte tijd van de kurkvloer.


Bij het verwijderen van de kurk laag doen we altijd een mondkapje voor omdat er enorm veel stof vrij komt bij deze werkzaamheden. Als een woning opgeleverd moet worden aan een woningbouw vereniging dan moeten dit soort kurk lagen altijd verwijderd worden, ook omdat dit soort kurk lagen brandgevaarlijk zijn. En de lijmresten, die blijven zitten, maar die krijg je er vanaf met producten uit het HG-gamma, voordat je een nieuwe vloer (stenen?) legt dien je toch eerst een primer aan te brengen zodat de tegellijm geen negatief effect heeft van de lijmresten van de kurk.


Een afgebroken kurk verwijderen. Als je een fles wijn of champagne probeert open te maken en de kurk breekt af, dan kun je hem met een beetje vindingrijkheid en moeite nog steeds uit de fles krijgen. Doordat kurk 1 natuurlijk is, is het milieuvriendelijk en ook nog eens recyclebaar, zo is het ecologisch verantwoord en daarnaast erg duurzaam. Er zijn verschillende methoden om een.


Als u kurk wilt toepassen in het interieur, dan kan dit op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor een kurkvloer, maar kurk wandbekleding is ook een uitstekende optie. Echter helpt lijmoplosser ook niet bij een kurkvloer verwijderen.


Moet u de vloer opleveren aan de woningcoöperatie wordt er ook gevraag de vloer stoffeer gereed te maken en lijmresten te verwijderen , uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn als u gewoon een nieuwe vloerbedekking wilt.

Aangezien dit een huurhuis is en sinds kort kurk niet meer mag blijven liggen als je gaat verhuizen, willen wij langzamerhand het kurk er uit halen. Ook omdat het op een kamer na, het in het hele huis ligt. Dus als we onverwacht zouden moeten of willen verhuizen, wordt het een prijzig iets om dan alle kurk te laten verwijderen door een bedrijf.


Ook voor het verwijderen van kurk is de machine goed in te zetten. Onderstaande filmpje kregen we van een klant: You-Tube. Indien u dit wenst kunt u de verwijderde vloerresten door Hardeman vloerbewerking laten afvoeren. Hardeman Vloerbewerking zorgt dan voor een milieuvriendelijke afvoer van de verwijderde.


Ook kokosmatten zijn prima zelf uit de woning te trekken als je de lijmresten geen probleem vindt. Verwijder vooraf het losliggende vuil met bijvoorbeeld een stofzuiger of zachte bezem. Verdun HG kurkreiniger met water en neem de vloer af met een dweil of mop. De dweil of mop regelmatig uitspoelen. De vloer hoeft niet nagedweild of nagedroogd te worden.


Die moet dus intact blijven. We hebben een stuk met een breekijzer gedaan, is niet te doen. Ook hebben we met plamuurmesjes kurk verwijder om bij de schroeven te komen, maar dan zijn we over een half jaar nog bezig.


Eerdere berichten gingen over kurk op beton, maar wij hebben het op een houten vloer. Wat brengt u tot de angst dat de onderliggende betonwand niet vlak is? Hoe dik zijn de aangebrachte kurkplaten?


Welke lijm heeft u destijds gebruikt? Omdat dit visueel niet mooi is en omdat dit ook ruikt van vochtigheid zouden wij dezer graag afhalen of een oplossing voor hebben, ofwel verven maar daar ben ik niet echt voor of iets anders?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts