woensdag 28 december 2016

Bomen geschikt voor pot

Specialistisch advies nodig? Als je een kleine tuin, balkon of (dak)terras hebt, maar toch graag een boom wilt, kun je kiezen voor een boom in een pot. Er zijn gelukkig genoeg boomsoorten die het prima doen in een pot.


Hier lees je alles over kleine bomen. Ook op een terras, balkon of dakterras kunt u genieten van een mooie boom door deze in een ruime pot te planten. Soorten die klein blijven zijn het meest geschikt voor een pot.

Maar ook soorten die normaal gezien uitgroeien tot een grote boom kunt u in een pot kweken. Door regelmatig snoeien blijven ze klein. Maar welke bomen zijn nou geschikt om in een pot te plaatsen? Hieronder hebben wij een aantal mooie bomen geselecteerd die het goed kunnen doen in een pot.


Door ze in een pot te planten blijven het kleine bomen. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een struik in de vorm van een boom te snoeien voor een soortgelijk effect. Ga naar de Bomenfilter om alle bomen voor bakken te bekijken.


Geschikte bakken voor bomen. Ook voor de bakken zijn er vele mogelijkheden en deze kunnen een ruimte een heel eigen identiteit geven.

In combinatie met de gekozen bomen of struiken kan er harmonie of juist een boeiend contrast ontstaan. Hierdoor zijn de olijfbomen ook goed geschikt voor dakterrassen. Wanneer de olijfboom in een border, plantenbak of pot geplaatst wordt is het belangrijk dat deze goed gedraineers is d. Voor het planten heeft Citytree de juiste mediterrane grond en voeding in het assortiment. Bij een ‘stammetje’ in pot , blijft er genoeg ruimte in de pot over voor leuke plantjes onderin. Wie graag wisselt, kan kiezen voor vrolijke eenjarige zomerbloeiers.


Voor wie van vastigheid houdt, is er een ruime keuze aan vaste planten. De Fatsia is een wintergroene struik met grote hardvormige bladeren heeft een tropische uitstraling maar is zeer geschikt voor in een stadstuin. In de winter zal de plant bloeien met groen-witte bloemen. De fatsia kan goed in een pot groeien.


De Stipa tenuissima komt voor in Texas, Mexico en Argentinië en is een plant die prima tegen droogte kan. Het is daarom een plant die uitstekend geschikt is om als potplant te houden. Grond in een pot droogt namelijk sneller uit dan vaste grond. Meestal is een boom in een pot geen succes.


De wortels vullen een pot redelijk snel en wat dan? Vergeet ook de bemesting niet daar de voedingsstoffen in een pot snel verbruikt worden door een plant. Kleine bomen kunnen in pot en worden niet te hoog.


Zorg wel dat ze niet kunnen omwaaien.

Een grote pot is wel nodig, denk hierbij aan bakken van minstens 70cm hoogte. Stap 4: hoe kunt u planten in pot planten. Kies voor ruime en diepe bakken en potten en vul deze met planten voor uw dakterras. Gebruik bij het opplanten een geschikte potgrond. U kunt deze potgrond bij Tuinplantenwinkel.


Voor de meeste planten is universele potgrond voldoende. Bomen voor binnen: waar moet je op letten? Het is dan ook niet verkeerd om voordat je op zoek gaat naar bomen voor binnen te bedenken in welke ruimte je ze neer wilt. Een open schutting met direct daarachter windbestendige planten zoals langzaam groeiende bomen en heesters met een compacte kluit. Minder geschikt zijn boompjes met stugge takken zoals de schijnacacia of de catalpa.


We sluiten onze selectie van mooie kleine bomen met Japanse esdoorns. Dit zijn trage groeiers en daardoor zeer geschikt voor de kleine tuin. Het goudgroene blad maakt van deze esdoorn een goede kandidaat voor het ‘oplichten’ van een donker hoekje.


Verkleurt in de herfst van roze naar oranje. Hoogte na jaar: meter. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin of heb je enkel een balkon of terras? En ook daarbij is weer een zee van mogelijkheden. Kies dan voor een mini-fruitboompje in pot.


Ook voor kleine buitenruimtes zoals een kleine tuin, balkon of terras is er namelijk genoeg keuze. Zo worden er tegenwoordig steeds meer mini fruitbomen gekweekt die geschikt zijn om in pot te houden. Onze bomen zijn duurzaam opgegroeid. Met klein of groot bla voor op een schaduwplek in uw interieur of op een plaats in de volle zon.


Onze plantenbakken en -potten zijn zorgvuldig geselecteerd en veelal handgemaakt in Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts