vrijdag 23 december 2016

Lak over beits

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Deze samenstelling geeft de verf een open structuur, waardoor deze vochtregulerend is.


Ga je dus over de beits met een gewone verf, dan bouw je een verfsysteem op van schraal naar vet, wat in principe goed is. Re: Lak over beits heen Door het gebruik van een lak verhard je de ondergrond niet, je brengt er enkel een harde laag op aan. Ondanks dat lak en verf schadelijke stoffen bevatten kan in veel gevallen hout met Fungi Force worden behandeld nadat het hout eerder al behandeld is met lak of verf.

Op de deur zit nog de 1e vernis of beits laag, doorzichtig-donker bruin. Schilderen over beits mogelijk? Dekkende beits is de oplossing als u twijfelt of een normale lakverf niet gaat bladderen.


De reden waarom een dekkende beits vaak binnen enkele jaren (tot jaar) moet worden overgedaan is dat het zich opoffert ten behoeven van het hout. Transparante beitsen bevatten weinig pigment en laten dus in zekere mate zonlicht door. Daardoor wordt het houtoppervlak op termijn aangetast door UV-straling. De mate waarin dit kan gebeuren is afhankelijk van het type, de kwaliteit van de transparante beits , weerzijde en de frequentie waarmee onderhoud is uitgevoerd.


Hoeveel beits , lak of olie heb ik nodig per laag? Hoe voorkom ik dat lagen elkaar zichtbaar overlappen?

Kan ik beits aanbrengen over hoogglansverf? Kun je over een beits een hoog of zijdeglansverf aanbrengen? Tenzij je in staat bent om de bestaande laag olie volledig weg te halen, bijv. In de praktijk betekent dit dat er – mm van het hout moet worden weggeschuurd.


Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. De grondverf is op terpentinebasis en de lak is ook op terpentinebasis, nu kom ik er net achter dat de trappenlak op waterbasis is. Op werkdagen voor 21:uur besteld = volgende dag in huis! Heb je weleens twijfelend voor het schap met interieur beitsen en lakken gestaan?


Beits tegen de laagste prijzen. Er is zoveel keus maar welke moet je kiezen? Ik ga het je uitleggen, zodat je straks de juiste keuze kunt maken! En heb je tuinmeubelen van hout staan?


Er bestaan lakken en beitsen in alkydbasis en in acrylbasis. Als ze gemaakt zijn van een zachte houtsoort kun je daarop werken met beits. Wij denken graag met je mee, zodat je daar de juiste beits of lak voor kunt bestellen.


Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Wat is beits nu eigenlijk? Schuur de lak - of verflaag weer licht op alvorens een volgende laag aan te brengen.


Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis!

Na de video van twee weken geleden heb ik zelf nog heel wat hout gebeitst. Al ‘beitsende’ herhaalde ik de video in mijn hoofd en wist ik dat er eigenlijk nog veel meer te vertellen was over beitsen. De afgelopen week kwamen er nog heel wat vragen over beitsen binnen, en daarom heb ik besloten vandaag nog even een extra artikel hieraan te. Het verschil tussen lak , beits en olie.


Ja, je schrijft het anders. Maar er zijn meer verschillen tussen de drie verfsoorten. Lak vormt een (gekleurd) laagje over het hout, waardoor het van buitenaf beschermd is tegen de weersinvloeden. Echter, na een aantal seizoenen gaat de lak barsten vertonen, waardoor het geheel er niet meer mooi uitziet.


Met whitewash lak breng je een subtiele glans aan. Bij het lakken heb je keuze uit hoogglans, zijdeglans of een matte afwerking. Je vloer beitsen of lakken hoeft geen dagen durende, stinkende of milieubelastende klus te zijn!


In tegenstelling tot lak ademt beits waardoor het vocht uit het hout kan verdampen en daardoor rot voorkomen wordt. Wil je meer weten over het gebruik van cookies en hoe wij hier mee omgaan. Nu kun je beginnen met beitsen.


Laat het hout na de eerste laag beits uur drogen. Tip: Om de beits bij de eerste laag dieper in het hout te laten trekken, moet je deze verdunnen met terpentine. Verhouding: delen beits op deel terpentine.


En daarbij hoef je niet per se veel geld te hebben en nieuwe dingen te kopen. Neem gewoon een oud meubelstuk en lak het opnieuw. Je zult versteld staan wat je met lak allemaal kunt doen.


Lees er hier alles over en ga aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts