donderdag 8 december 2016

Oud behang verwijderen

Bekijk gehele fotobehang collectie. Steden, dieren, bloemen en meer. Of bezoek één van onze winkels. Stappenplan om behang te verwijderen Stap 1. Het oude behang nat maken.


Wanneer je een relatief kleine muur hebt dan kun je hier afweekmiddel voor gebruiken.

Dit moet je dan verdunnen zoals aan staat gegeven op de verpakking van het afweekmiddel. Welke methoden je kan toepassen afhankelijk van de behangsoort lees je hier. Behang verwijderen : losweken. De makkelijkste manier om oud behang te verwijderen is losweken door middel van water. Eens de behangerslijm nat wordt kan het behang makkelijk verwijderd worden.


Als je gaat behangen moet je altijd het oude behang verwijderen. Zelfs wanneer dit nog gewoon mooi op de muur zit. Hoe kun je het beste behang verwijderen ?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om oud behang te verwijderen als je een nieuwe behanglaag gaat aanbrengen. Maar het is soms ook goed mogelijk om nieuw behang over het oude te plakken. In dat geval zijn er wel een paar zaken die je goed in het oog moet houden. Laat u het oude behang zitten en behangt u er overheen, schildert u over het huidige behang heen of verwijdert u het oude behang en begint u met een schone muur.


We hebben de mogelijkheden voor u bekeken maar we hebben vooral gelet op de kosten die u maakt wanneer u behang verwijdert of laat verwijderen. Bijvoorbeeld als je geen behang , maar verf wilt. Ook kan het zijn dat het oude behang teveel zal doorschijnen bij het nieuwe behang.


Oude behang verwijderen is wel het verstandigst. Als je over oud behang gaat behangen zie je later de naden terug van het oud behang. Beslist de laagste prijzen. Vergelijk prijzen en bestel! Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken.


Let vooral op de onderstaande aandachtspunten. Haal altijd de stroom eraf voordat je begint met behang verwijderen. Haal – wanneer het even kan – de plinten en de stopcontactdozen van de muren af om ook de fijne restjes oud behang te kunnen verwijderen. Oud behangpapier op de muur?


We hebben goed nieuws voor je: Met slechts een paar eenvoudige trucjes, de juiste hulpmiddelen en nuttige materialen kan het oude behang zonder problemen worden verwijderd.

Met onze video-handleiding zal het eraf halen van behang gemakkelijk zijn. De stappen om het behang te verwijderen hangen af van het soort behang en de muur waarop het behang is aangebracht. Bij een oude muur of een muur met loszittend pleisterwerk moet uiteraard extra voorzichtig te werk gegaan worden. Papieren behang is een dun type. Hoe verwijder je papieren behang ? Door het behang in te smeren met een sopje van biotex en lauwwarm water wordt het een klusje van niks.


Stukjes die niet goed nat zijn nog een keer vochtig maken. Als het oude behang geen reliëf heeft en het nog strak tegen de muur aanzit, is het een overweging om het oude behang niet te verwijderen , maar om hier simpelweg overheen te behangen of verven. Je bespaart jezelf zo een hoop werk en de kans dat je de gipsplaten beschadigd is uitgesloten. Deze blijven immers beschermd door het oude behang. Bij het behangen wordt gebruikgemaakt van een lijm die er voor zorgt dat het behang goed blijft zitten, maar ook relatief makkelijk weer te verwijderen is.


De behanglijm zelf laat echter wel veel resten achter bij het verwijderen van behang. Om dit te verwijderen is vaak een hele klus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts