woensdag 7 februari 2018

Schimmel op matras

De warme winterweken van Auping met extra veel wintervoordeel op al onze matrassen. Zoek snel de warmte op bij een van onze Auping winkels en ontdek jouw voordeel! Kom langs, met of zonder afspraak. Snelle levering, gratis bezorgd! Gratis persoonlijk advies voor een perfecte nachtrust.


Hier vind je de grootste collectie matrassen.

Bekijk alle soorten van topmerken online. De specialist in matrassen , sneller en voordeliger in alle maten en soorten! Producent van perfecte matrassen. Voordeliger, want wij werken zonder tussenpersonen.


Hoe ontstaat schimmel op een matras ? Per nacht verliest een mens tot liter zweet, zweet dat zich vervolgens ophoopt in de matras. Bij onvoldoende ventilatie van de matras kan zich dan schimmel vormen, meestal aan de onderzijde. Mijn vraag is kan ik dit nog schoon krijgen.


Ik heb het probleem gelukkkig op kunnen lossen de hoes van het matras kon er inderdaad af en heb deze even goed op een kookwas gedaan(was iets gekrompen dus een hele klus om hem er weer omheen te doen) en in het matras zelf zat ze schimmel niet gelukkig maar heb voor de zekerheid er even soda op gelegd en even goed er met de stofzuiger overheen.

Wij hadden op een van de slaapkamer en be waar schimmelplekken op de onderkant van het matras zaten. Op een bepaalde plek, niet helemaal op het eind van het matras (nb aan beide kanten, want het matras werd wel eens omgekeer horizontaal). Schimmel op matras voorkomen? Vochtopslorper in kamer aanwezig, elke maand zo goed als vol. Marmeren vloer, geen laminaat of tapijt dus.


Probleem dus van zware schimmelvorming aan de onderkant van de gordijnen en de onderkant van de matras. Wat kan daar toch de oorzaak van zijn ? Zodra het opdroogt, ontstaan er kringen. Zorg dat je je matras regelmatig lucht (zet bijvoorbeeld de ramen in de slaapkamer open, haal het beddengoed eraf en zet de matras op zijn kant, als dat lukt), zodat het vocht kan verdampen.


Zo maak je het voor huisstofmijt en schimmels minder aantrekkelijk om jouw matras als leefomgeving te gebruiken. In een matras kunnen tot wel 1sporen schimmel per gram textiel gevonden worden. Wanneer het matras schoon is is het een goed idee om het een tijdje te laten luchten zodat al het vocht in het matras op kan drogen. Als er vocht in je matras blijft zitten kan het schimmel veroorzaken.


Koop nu en verfraaien van uw huis! Ruim assortiment online bestellen! Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment.


Meer geluksmomentjes in een gezellig huis!

Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. In de meeste gevallen liggen matrassen rechtstreeks op de bodemplaat van een recreatiemiddel, waardoor transpiratie- en condensatievocht niet goed afgevoerd kan worden.


Indien zich dit langdurig voordoet ontstaat een ideale voedingsbodem voor schimmel. Tot op de dag van vandaag, september, heb ik niets meer van Ikea vernomen. Dit is dus de service van ikea.


Heb ik straks nieuw ander matras , Heb ik straks nog schimmel matras , schimmel matrasbeschermers en topmatrassen. Je matras is dus de perfecte plek voor mijten en schimmels , maar wij snappen ook wel dat je liever voorkomt dat het nou net op deze plek wemelt van de mijten en schimmels. Begin makkelijk: Lucht je bed elke dag heel goed. Sla je dekbed open en zet ook overdag een raam open in je slaapkamer. Zo kan je matras goed drogen en luchten.


Succes met het verwijderen van de schimmel. Als je matras beschimmeld is, kun je deze het beste meteen weggooien. Het beste is om deze stukken materiaal te vervangen.


Los dan natuurlijk wel eerst de oorzaak van het vochtprobleem op , anders blijf je vervangen. Een matras moet ook goed kunnen verluchten anders gevaar voor schimmelvorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts