woensdag 21 februari 2018

Verven gegalvaniseerd metaal

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Voor architecten, over de hele werel die hoge kwaliteit willen combineren met design. Bekend om zijn flexibiliteit, uitzonderlijke weerstand en installatiegemak. Kies uit producten vanaf € 295.


Overigens gaat het schilderen van verzinkt staal met een volledig watergedragen acrylaat verfsysteem ook vaak goed.

In uw geval, bij het schilderen van een tafel van gegalvaniseerd staal, adviseren wij als volgt. Eerst alle verf verwijderen. Daarna schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel.


Verf het hek van gegalvaniseerd metaal met aluzinc-lak. Let op: de metaallakken zijn in veel meer kleuren en varianten verkrijgbaar dan de aluzinc-lakken. Wil je daar toch gebruik van maken?


Breng dan bij een hek van niet-ferro metalen – zoals dit hek van gegalvaniseerd metaal – eerst een extra laag hechtprimer aan. Verven van gegalvaniseerd metaal moet je bij het verven van gegalvaniseerd metaal ook eerst grondverf gebruiken? In de meeste gevallen heb je genoeg aan gewone latexverf voor buitenshuis. Dit type verf kun je gewoon bij de bouwmarkt kopen.


Breng geen alkydverf als spuitverf op gegalvaniseerd staal aan. Voor het beste resultaat zoek je naar verf die speciaal samengesteld is om aan gegalvaniseerd staal te blijven hechten. In principe is het verzinken (= galvaniseren ) al een mooie bescherming op zich, maar als je toch een andere kleur wil blijft het toch een beetje expirimenteren. Er is ook wel een speciale primer van Hammerite, maar die is alleen maar te overschilderen met Hammerite-lak, die op zijn beurt niet meer te overschilderen is met een normale verf. Het metaal moet vlekkeloos zijn of in ieder geval zo schoon mogelijk.


Door het metaal niet goed schoon te maken zul je het niet mooi kunnen schilderen. De verf zal niet goed aan het metaal blijven hechten en snel afbladderen.

Olie op het oppervlak van net gegalvaniseerd metaal kan de verfklus verpesten. Gegalvaniseerd metaal heeft een puur gesloten anti-corrosielaag. U moet er dus voor zorgen dat de hechting optimaal is door deze laag op te ruwen ( stralen ) of te zuren. Met een schuurpapiertje bereikt u dit niet, al zal de verf ongetwijfeld enige tijd blijven zitten.


Of wil je verf van metaal halen van bijvoorbeeld een mooie buitenlamp? Dit lijkt soms een onmogelijke taak. Gelukkig zijn er verschillende methoden om oude verf te verwijderen van metaal die je kunt gebruiken om je spullen naar je zin te maken.


Hieronder vind je enkele praktische tips om zonder al teveel moeite verf te verwijderen van metaal. Ook metalen oppervlakten in huis zijn weleens toe aan een schilderbeurt. Het verven van metaal gaat net iets anders in zijn werk, dan het verven van oppervlakten van ander materiaal. In het onderstaande artikel lees je meer over metaal schilderen en hoe je dit zelf kunt doen.


We leggen je graag uit, aan de hand van een stappenplan, hoe wij staal op de beste manier verven. Wellicht overbodig om te noemen, maar zeker niet onbelangrijk: we plakken alle niet te schilderen delen zorgvuldig af. En de schilderstape verwijderen we bij voorkeur voordat de verf volledig droog is.


Helaas, geen verf altijd zo goed houden om zink. Er is een groot assortiment beits, lak of metaallak. Je kunt kiezen uit verf of beits voor zowel houten hekken als metalen of ijzeren hekken. Het materiaal van je hek, bepaalt waar je het mee kan behandelen om het weer mooi te krijgen.


Galvaniseren snap ik, ik hang een zinken plaat aan de anode, dus op plus en een stalen plaat aan de kathode, dus op min. Ik hang ze samen in een elektroliet bad en zet er volt op. Een tijdje later zit er op mijn metalen plaat een mooi laagje zink.


Dat kan gebeuren als de verf werd aangebracht op een heel glad oppervlak en daardoor onvoldoende kan hechten op de ondergrond. Voor echt gladde ondergronden (zoals aluminium en gegalvaniseerd staal) raden wij aan eerst Hammerite Non Ferro Metaal Primer aan te brengen en dan Hammerite Metaallak. Klem de plaat van gegalvaniseerd metaal veilig gebruik van een bankschroef met uw gids lijnen naar boven.


Smooth eventuele ruwe randen met een stalen ruimer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts