maandag 4 juni 2018

Steigerhout lakken of beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! Bespaar tot wel via kiesproduct. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online. Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Steigerhout behandelen met beits.


Met steigerhout beitsen kunt u alle kanten op.

Deze planken komen vaak direct van de bouwplaats waar ze daadwerkelijk op de steigers zijn gebruikt. Hieronder lees je hoe je stap-voor-stap je steigerhout kan behandelen met olie of beits. Het voordeel van deze twee soorten lagen is dat het snel is aangebracht.


Bovendien beschermt beits of houtolie het steigerhout beter tegen vocht. Hoe brengt u de steigerhout beits aan? Ben je benieuwd naar de verschillende soorten hout die je kunt lakken of beitsen ? Vanuit ons uitgebreide assortiment kun je voor ieder type hout een geschikte beits.


Om de levensduur te verlengen kunt u steigerhouten meubelen het beste behandelen met een beits speciaal voor steigerhout.

De steigerhout beits dringt diep in het hout en daardoor zullen vuiligheden (eten en drinken) en (regen) water niet in het hout trekken, waardoor u de meubelen langer mooi houdt. Denk aan een transparante beits ,. Deze afwerking beschermt goed tegen vocht en is kleurloos, zodat de oorspronkelijke kleur van steigerhout behouden blijft. Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met beitsen.


Bij de zachte houtsoorten kan dit met water en een milieu-vriendelijk reinigingsmiddel voor hout of met ammoniak, dat in de bouwmarkt of speciaalzaak te koop is. Omdat je tuinhuis, tuinbank of steigerhout langer meegaat door het te beitsen of te lakken , ben je in principe al goed bezig voor het milieu. Toch bevatten de meeste beitsen en lakken wel schadelijke stoffen en veel chemicaliën, zoals metaalzouten en biocides. Deze worden toegevoegd voor betere werking, gemakkelijke verwerking en snellere droging. Waarom lakken , beitsen of oliën?


Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Beits tegen de laagste prijzen. Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. De beits trekt in het hout, waardoor dit gewoon kan blijven werken. Zou je dit type hout lakken ? Dan kan dat na verloop van tijd gaan scheuren, waardoor er geen mooi resultaat ontstaat.


Je kunt beits bijvoorbeeld gebruiken voor de. Er bestaan lakken en beitsen in alkydbasis en in acrylbasis.

Alkyd is op basis van terpentine en Acrylf is op basis van water. Hier geldt hetzelfde als bij verf, ik heb hier eerder over geschreven, maar mocht je er vragen over hebben, stel ze gerust! Het is wel zo dat beits voor binnen vaak op acrylbasis is en beits voor buiten vaak op. Als je lang genoeg wacht zullen steigerhouten meubels langzaam verkleuren en vergrijzen. Dit zorgt voor een stoere, verwassen look.


In dit stappenplan vind je drie verschillende behandelingsmogelijkheden om steigerhout oud te maken: met transparante binnenbeits, watergedragen verf en het doorschuureffect. Heb je geen zin om te wachten? De beits van Jotun heeft een mooie matte uitstraling en laat het steigerhout goed tot zijn recht komen.


De semi dekkende beits dekt niet teveel af van het hout en de structuur en geeft een goede, duurzame bescherming. Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft. Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie, omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn. Een laag beits biedt uitkomst! Door het hout te beitsen , bescherm je het tegen invloeden van buitenaf.


Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst. Ze worden net als dekkende verf op de mengmachine gemaakt. Van recente datum is een serie beitsen die qua nuances gebaseerd is op exclusieve houtsoorten als Teak, Meranti of Padoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts