dinsdag 19 juni 2018

Warmte glas

Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen! Keuken interieur accessoires. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.


Bij glasverwarming, ook IQ Glas genoem komt de warmte niet uit een radiator, maar van het glas.

Aan glas wordt een metaalcoating toegevoegd die warmte uitstraalt wanneer hij onder elektrische spanning wordt gezet. De raampartijen worden via een thermostaat geregeld. Bij elektrisch verwarmd glas , door ons EV- Glas genoem komt de warmte niet uit een radiator, maar van het glas. Zowel de binnen- als de buitenruit van het verwarmd glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas, wat zo’n keer sterker is dan gewoon glas. Door straling (het afgeven van warmte door het glas ) Gemiddeld gaat van de warmte verloren door geleiding en convectie en door straling.


Warmte die verloren gaat wordt aangeduid met U-waarde. Een hogere waarde betekent dat er veel warmte verloren gaat. Elektrisch verwarmd glas zorgt ervoor dat het glas niet langer de grootste energieverslinder is, maar een perfecte isolator.

De binnenste plaat van verwarmd glas heeft een flinterdunne metaalfilm als elektrische weerstan die de warmte gelijkmatig verspreidt. Omdat met zuivere stralingswarmte wordt gewerkt, is een omgevingstemperatuur van ± 18⁰C ruim voldoende voor een behaaglijk warmte gevoel. U kunt dit het beste vergelijken met een wintersporter die, gezeten in T-shirt, hoog in de bergen van de zon zit te genieten op een terras, terwijl de temperatuur rond of onder het vriespunt ligt. Dit type glas bestaat uit twee glasplaten waar een spouw tussen zit.


De spouw is gevuld met gas en voorzien van een HR coating. Hoe lager de K waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter dus de isolerende werking van het glas. Het glas geleidt de warmte door naar buiten. Bij dubbelglas wordt de ruit dubbel uitgevoerd zodat een tussenruimte, spouw genoem ontstaat met daarin droge lucht of een inert gas. Omdat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven.


De thermische geleidbaarheid of warmtegeleidingscoëfficiënt (symbool λ) is een materiaalconstante die aangeeft hoe goed het materiaal warmte geleidt, en wordt onder andere gebruikt in de wet van Fourier (warmteoverdracht door geleiding). De warmtegeleidingscoëfficiënt is afhankelijk van de temperatuur, dichtheid en het vochtgehalte. Glas zelf heeft nagenoeg geen isolerende eigenschappen.


Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Dit betekent dat glas nauwelijks warmte binnen houdt. Hierbij maakt het weinig tot geen verschil of een ruit dik of dun is.


Glas werd ontwikkeld in Finland en is sinds de jaren negentig vooral in Scandinavië geïnstalleerd. Het e- Glas isoleert actief en zet elektrische stroom om in warmte. Glas bestaat uit twee (en soms drie) heldere lagen waarbij in de spouw verschillende onzichtbare metaalcoatings zijn verwerkt en een bepaald gas is ingespoten.

Wij leveren namelijk glas met aan de binnenzijde een warmte reflecterende coating die in het glasoppervlak gebrand is en het warmteverlies beperkt. De coating zorgt ervoor dat de warmte van de zon wel door het glas naar binnen komt, maar beperkt het warmteverlies van binnen naar buiten toe door de binnen warmte terug te reflecteren. Waar dubbel glas bestaat uit glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas ertussen, is er bij driedubbel glas nog een extra glasplaat aan toegevoegd. Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis wordt gehouden.


Deze hybride folie ( warmte isolatie i.c.m. warmtewering) is met name ontwikkeld voor toepassing op monumentale panden. Uitgangspunt is dat het uiterlijk niet negatief beïnvloed mag worden. Enkel glas isoleren met dubbel glas is het beste. Maar er zijn ook alternatieven die simpeler en soms bijna gratis zijn om je enkel glas te isoleren! Ook de isolatiewaarde van het kozijn is van belang.


Alleen als ook de kozijnen goed isoleren, zal je met HR- glas een groot verschil in warmte en kosten opmerken. Bij koudebruggen bijvoorbeeld zal de warmte nog steeds kunnen ontsnappen, wat niet bevorderlijk is voor de werking van het HR- glas. Hang gordijnen of andere raambekleding niet voor de verwarming: dan gaat er veel warmte verloren.


Dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts