dinsdag 4 oktober 2016

Primocon aanbrengen

Zoek naar primocon primer op de nieuwe KensaQ. REEDS GEANTIFOULDE OPPERVLAKKEN. In goede staat Verwijder losse verf. Afwassen met leidingwater. Vervolgens goed laten drogen.


Voorheen Sikkens Bottomcoat CR Extra. Watertite is een sneldrogende plamuur voor gebruik op polyester, metaal en stabiele houtconstructies. Maar welke antifouling moet je kopen?


Er bestaand verschillende soorten, in dit blog wordt toegelicht welke de perfecte match is voor je boot en hoe je deze goed aanbrengt. Als de oude laag slechts is dan adviseren wij u deze te verwijderen met een vacuum schraper. Primocon heeft goede anticorrosieve eigenschappen. Vind primocon primer het nu op Kensaq. De primer is ook geschikt als tussenlaag over onbekende antifoulings.


Op andere oppervlakken zullen meerdere lagen gezet moeten worden, dit om er zeker van te zijn dat voldoende laagdikte is aangebracht om het oppervlak te beschermen. Tevens geschikt om als tussenlaag te gebruiken indien u een onbekend type antifouling moet overschilderen. Hierop kan de antifouling aangebracht worden. Bij dit systeem bestaat het onderhou bij normaal gebruik, uit maal per seizoen het onderwaterschip afspuiten en schoonmaken en een nieuwe laag antifouling aanbrengen. Na het aanbrengen is deze overschilderbaar na ongeveer drie uur met een antifouling naar keuze.


Bedankt voor het kijken van video. Wat is de gedachte hierachter? Schilder deze bootprimer niet over met 2-componentenverf.


De Gelshield 2en VC Tarworden door de fabrikant aangeschreven als Osmose werende systemen. Er dienen dan wel circa lagen hiervan aangebracht te worden. VC Taris eigenlijk bedoeld als ondergrond voor VC antifoulings. Ontwikkeld voor hout, staal, aluminium, gegoten ijzeren kielen en loden kielen. PRIMOCON is a 1-component underwater primer.


Suitable for steel, aluminum, wood and GRP. Can also be used as a barrier between antifoulings. Gemaakt met aluminium pigmenten. Bestaande antifouling nog in goede staat: Nat schuren of nat opruwen met een schuurpad om eventueel losse verf te verwijderen en vervolgens goed laten drogen.


Dit helpt om aangroei als wieren, schelpdieren en slijm te voorkomen. International Interspeed Extra Antifouling aanbrengen aan uw boot. De aangroei zorgt voor meer weerstand tijdens het varen, hierdoor verbruikt u meer brandstof.


Wanneer deze organismen eenmaal vaste voet op uw boot hebben gezet, is het moeilijk om ze weer te verwijderen. Het verwijderen kan de romp van uw boot zelfs schade aanbrengen. Schelpen en wat grotere algen kunnen zich daar niet aan vasthouden.


De folie moet door een bedrijf aangebracht worden en de prijs is - doordat hij minimaal jaar meegaat - vergelijkbaar met antifouling coating. Bovendien heb je na het aanbrengen van de folie minstens jaar nauwelijks onderhoud aan je boot wat betreft het tegengaan van aangroei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts