dinsdag 19 december 2017

Motor rolluik afstellen

In deze video leer je hoe je zelf je rolluik kunt afstellen. Je ziet hoe je de buismotor minder of juist meer laat in- of uitrollen. Dit geldt voor zowel motoren met draaistiften en motoren die afgesteld worden via de afstandsbedieningen.


Door uw rolluiken juist af te stellen, belast u de motor niet onnodig en zal de motor dus een langere levensduur hebben. Wat heb ik nodig voor het afstellen van mijn rolluik ?

Om uw rolluik juist te kunnen afstellen , hebt u de volgende zaken nodig: Een imbussleutel of stelstift die de juiste maat heeft voor de imbusschroeven die op het rolluik. De onderafstelling kunt u ook afstellen door het panser te laten zakken, de bladveren los te maken en het de motor af te laten draaien totdat deze weer automatisch afslaat, als u de bladveren weer bevestigd dan heeft u de onderpositie gevonden. De boven positie moet dan altijd nog wel afgesteld of gecontroleerd worden. Bij het afstellen van de boven positie mag bij het bereiken hiervan de motor niet blijven brommen, blijft de motor brommen dan staat deze te hoog afgesteld.


Al onze motoren zijn thermisch beveiligd dit houd in dat bij veelvuldig gebruik de motor zal stoppen en thermisch zal uitvallen, na een kwartier wachten zal de motor het weer doen. Kies uit ruim 2buismotoren voor uw rolluiken en zonwering. Voor ieder rolluik of zonwering hebben wij een passende rolluikmotor.


Ons assortiment omvat buismotoren met verschillende koppelvermogens met of zonder geïntegreerde ontvanger van onder meer Brel, Simu en Somfy.

Het afstellen van de motor is no eenvoudiger geworden: Indrukken=Instellen. Druk beide afstelstiften in. Stuur het scherm of rolluik met de schakelaar naar de bovenste stand. Als je de motor installeert, zul je merken dat de motor maar een beetje omhoog en naar beneden rolt.


Dat hoort zo en dit is de fabrieksinstelling. Een motor draait niet heel erg ver, om beschadigingen te voorkomen. De fabrikant weet namelijk vantevoren niet wat de lengte van het rolluik zal zijn waarin de motor geplaatst gaat worden.


Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres! Beste klant, welkom op onze website! Wij wensen u prettige feestdagen. Alle orders worden normaal. Aan de zijde waar de motor zit, zitten vaak twee schroefjes, deze zijn voor op en neer instelling.


Afstelling motoren zonwering en rolluiken. Dat betekent dat de eindbegrenzingen zijn vastgelegd met behulp van de micro-switches op de motor of met de afstandbediening. Laat de motor zolang draaien totdat hij stopt, dan heb je nu eigelijk al je eind stop in neerwaarste stand al bereikt.


Zet nu het pantser weer vast aan de bovenbuis. Probeer nu met een van de stelschroeven op de motor te draaien om vast te stellen welke schroef voor neer is.

Welkom op onze webshop voor rolluik motoren en zonwering onderdelen. Wilt uw uw rolluik , screen of zonwering elektrisch maken of bent u op zoek naar een onderdeel dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maak zelf uw handbediende rolluik elektrisch bedienbaar! In een as van 40mm is de maximaal verkrijgbare trekkracht 13NM. Mocht dit niet sterk genoeg zijn, dan kunt u mogelijk de as vervangen in uw rolluik.


Programmeren van de onderste eindpositie Vervolgens laat u het rolluik naar de ge-wenste onderste eindpositie lopen. Bij installatie met omhoogschuifbevei-ligingen of starre veiligheidsveren laat u het rolluik naar beneden lopen tot de buismotor vanzelf uitschakelt. Een rolluik met een SOMFY Oximo buismotor RTS en een Telis afstandsbediening, dient voor gebruik te worden afgesteld. Volg onderstaande aanwijzingen over rolluiken met een RTS motor en hoe te kopiëren van en naar een kanaal.


Ervaar de stilte met de volledig nieuw ontwikkelde fluisterstille Somfy motor voor rolluiken. De ingebouwde obstakel detectie, het zacht openen en sluiten zorgen voor een langere levensduur van het rolluik en van de motor. Volledig compatibel met Somfy Smart Home. Goedkope Somfy rolluikmotoren kopen bij Rolluikonderdelen.


Keuze uit meer dan buismotoren voor rolluiken , screens en zonwering vanaf € 1095. Normaal moet dit voldoende zijn om een rolluik naar boven of naar beneden te doen, maar afstellen van een rolluik kan langer duren. Als de thermische beveiliging in werking treedt, dien je een kwartier te wachten, waarna de motor het weer doet.


Stel de motor af: Mechanische motor dient afgesteld te worden bij de motorkop zelf dan kan dat terwijl de kap van het rolluik nog eraf is. Bij een rolluikmotor met afstandsbediening kan dit ook wanneer de kap van het rolluik terug erop zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts