donderdag 31 mei 2018

Antifouling laten aanbrengen

Antifouling laten aanbrengen

Jachtlak van topmerken tot wel korting! Bespaar tot wel via kiesproduct. Deze organismen verhogen de weerstand van je boot. Dit leidt tot een hoger brandstofverbruik, snelheidsverlies en veranderende vaareigenschappen. Wanneer je een antifouling laag laat aanbrengen behoren deze problemen tot het verleden.


Daarnaast kan deze antifouling worden aangebracht op alle oppervlakken (ook aluminium). Deze harde antifouling kan je aanbrengen op je motor- of zeilboot, en heeft een schrobbaar oppervlak. Dit maakt het mogelijk om te polijsten, waardoor je een mooie gladde eindlaag krijgt. Deze antifouling kan je aanbrengen tot maanden voor de tewaterlating.


U kunt er natuurlijk voor kiezen om de antifouling door ons te laten aanbrengen als u wat ouder bent of er gewoon geen zin of tijd voor heeft. Antifouling vakkundig laten aanbrengen. Wij schuren de oude laag antifouling schoon en vetrij zodat de nieuwe laag antfouling een goede hechting kan krijgen. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om twee antifouling laten aan te laten brengen. Een goede opdrachtomschrijving is belangrijk en helpt: Omschrijving van de klus.


Wees helder en puntsgewijs. Maak duidelijk waar u precies een offerte voor wil hebben en waarvoor niet. Laat professionele antifouling aanbrengen om uw schip te beschermen. Welke antifouling heeft u nodig? Een boot die behandeld is met antifouling heeft aanwijsbaar minder last van aangehechte micro organismen.


Zelfs de volkeren van eeuwen terug zagen er al het belang van in, zij hadden voorlopers van de huidige antifouling. Een onderwaterschip dient periodiek te worden voorzien van antifouling , dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Kosten van antifouling varieren tussen de € 2- en € 8- per liter, afhankelijk van het soort- en merk antifouling. Een kleine roller is minder zwaar voor de arm, maar neemt iets meer tijd in beslag. Als u kiest voor een kwast, gebruik dan een grote brede kwast.


Antifouling laten aanbrengen

De afwerking zal niet zo glad worden als bij een aflak, het type kwast is daarom niet belangrijk. Wij werken met harde antifouling van het bekende merk International. Een harde antifouling kan slechts over een (andere) harde lagen aangebracht worden.


De laagdikte blijft na aanbrengen hetzelfde, dus om een ‘dikke koek’ na een aantal jaren (en dus lagen) te vermijden, is het noodzakelijk om te schuren voordat u een nieuwe laag aanbrengt. Goede service, goed werk geleverd. Het seizoen staat weer op het punt om te beginnen. Dat wil zeggen dat booteigenaren weer belangrijk onderhoud moeten uitvoeren voordat ze het schip te water laten.


Antifouling laten aanbrengen

Je boot heeft het namelijk zwaar te verduren gehad tijdens het vaarseizoen. Bij hele dikke lagen antifouling , zijn meerdere behandelingen nodig. Voer de resten af volgens de lokale milieuverordeningen.


Nieuwe antifouling aanbrengen : Breng de nieuwe laag aan na het reinigen, schuren en gronden van de romp. Het niet aanbrengen van antifouling kan nadelige gevolgen hebben, zoals de aantasting van de onderlagen, een verminderde levensduur en waarde van het schip en een verlies van snelheid. Kijken we naar de werkzaamheden rond het aanbrengen van anti-fouling verf dan zal één ieder het er mee eens zijn dat dit een hele klus is.


Antifouling laten aanbrengen

Velen vinden dit een vervelende bezigheid maar het moet gebeuren. Gemiddeld kost het laten aanbrengen van anti-fouling verf door een professional al gauw € 1. Omdat aangroei vooral net onder de waterlijn plaatsvindt kunt u net onder de waterlijn de antifouling twee keer aanbrengen. Breng de antifouling niet langer dan een maand voordat de boot het water in gaat aan.


Het effect van de antifouling gaat anders verloren. Tip: Gebruik een rubberen raamwisser indien de oude antifouling veel oneffenheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts